Zobacz pojedynczy post
stary 30-11-2004, 09:27   #8
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

@topic
1. oczywiscie ze nie tylko
2. trzeba szukac, szukac i jeszcze raz szukac no i oczywiscie miec szczescie
3. a co ta firma mialaby robic?
mozesz miec gore pieniedzy ale bez pomyslu na firme nic ci z tego nie przyjdzie
to nie jest tak latwo powiedziec - zalozyc firme
to ze dostaniesz regon i zostaniesz wpisany do rejestru nic nie znaczy
4. fizykiem kwantowym - nie wyszlo
ja juz jestem w swojej przyszlosci
to kim zostaniesz niewiele ma wspolnego z tym kim chcesz zostac
czesciowo mozesz sie ukierunkowac ale tylko czesciowo - duza czesc to szczescie i los

jako, ze moge sie zaliczyc do grupy PRACODAWCOW dam wam kilka rad

- musicie posiadac wiedze - niekoniecznie papierek o ukonczeniu szkol ,kursow, szkolen ale wiedze
gdy chce kogos przyjac do pracy to sprawdzam poziom jego wiedzy - papierek to formalnosc - wazne jest ile tej wiedzy posiada i czy potrafi ja wykorzystac

- aby zalozyc wlasna firme potrzeba bardzo duzo pieniedzy i pomysl na te firme - czy bedzie to kolejna firma handlowa czy moze jakis pionier na rynku w dziedzinie malopopularnej ale dynamicznie sie rozwijajacej, czy moze firma produkcyjna - bez dobrego pomyslu i rozeznania na rynku nie ma co zakladac dzialalnosci gospodarczej
90% firm upada po pierwszych 3 latach dzialalnosci - czy masz naprawde dobrypomysl na firme?

gdy bedziecie szli na rozmowe kwalifikacyjna powinniscie:
- miec czyste ubranie
- schludny wyglad (czyste wlosy, zeby, obciete paznokcie itd)
- wyslawiac sie prawidlowo, bez zadnych yyyyyy, nooooo i oczywiscie mowic poprawna polszczyzna poszedlem, przyszedlem a nie poszlem se, przyszlem se
- byc grzecznym, kulturalnym
- mowic rzeczowo i na temat
i jeszcze wiele, wiele innych rzeczy, o ktorych pamietac nalezy ale nie chce mi sie pisac bo jest tego duzo

mowie to ja, jako osoba szukajaca pracownikow - chcecie abym was zatrudnil? - musicie spelniac wszystkie te wymogi