Witam,
Zostałem zmuszony do wprowadzenia kilku nowych zasad w sprawie obrad. Otóż będą się od teraz odbywać co 3 dni począwszy od 19.01.08r.
Godzina rozpoczęcia - 19:30. Proszę o obecność na jak największej liczbie posiedzeń parlamentu.
Nie toleruję ludzi tylko zajmujących swoje stanowiska. Więc jeśli owe posiadasz i nic nie robisz - odejdź teraz, oszczędź nam i sobie kłopotu.
Większość wykonuje dużo dobrej roboty. Komunikacja itp. są w dobrym stanie. Wszystkie ustawy i postanowienia są wprowadzane w życie w trybie natychmiastowym. Idziemy ciągle do przodu. Jednakże zaobserwowałem parę resortów, które są naszą kulą u nogi. Na razie ufam, że działanie to nie jest zamierzone, więc nie ujawniam kto co i jak. Mam nadzieję, że te osoby, które dostały polecenie a go nie wykonały na czas bądź należycie - wiedzą o tym i zmienią swoje nastawienie. Jestem perfekcjonistą, cieszę się z wydajności na poziomie 85%, ale jeśli można, to ją podwyższam. Więc na przeciw projektowi nie stanie żaden leser. Rozumiem różne powody opóźnień, ale nie rozumiem lenistwa. Nie chcę Was przepracować, ale można wszak usiąść na pół godziny dziennie i zrobić co do niego należy, skoro się posadę już przyjęło.
Z dniem dzisiejszym rozwiązuję grupę techniczną. Mamy w niej jedynie 3 bardzo aktywnych członków. Reszta nawet nie raczyła zgłosić swojej przynależności Gogarowi.
Na czele nowej grupy staną razem Gogar i Nikast i sami wybiorą sobie osoby do współpracy. Więc każdy kto byłby zainteresowany pracą typowo informatyczną, proszę o zgłaszanie się w tym temacie. Potrzebujemy na prawdę dobrych pracowników, znawców w swojej dziedzinie informatyki. Każdy specjalista bądź doradca oczywiście będzie miał ciekawe profity w grze. Najaktywniejsi mogą liczyć na bardzo wysokie posady, ze względu na moje zaufanie do ich pracy i rzetelności.
Przykładami takich osób przede wszystkim są: Marla, Thomisson, Gogar oraz Nikast. Udzielam im oficjalnej pochwały z wpisem do akt. Potrzebujemy pionierów, a oni nimi są.
Tak, więc mam nadzieję, że każdy zaangażowany mniej lub bardziej w projekt, weźmie sobie do serca moje dzisiejsze uwagi. Nie jest mi łatwo krytykować otwarcie własnych ludzi, ale nie możemy sobie pozwolić na miękką politykę.
WYBORY
Wybory prezydenckie odbędą się w ten weekend. Głosować może każdy kto zgłosi(ł) się do projektu. Głosy przesyłamy na specjalnie do tego stworzony mail:
[email protected]
Można głosować na każdego kto jest uczestnikiem projektu. Nie ma większych wymagań. Aby zachować możliwie największą dowolność dla każdego z nas, nie ma kandydatów. Powołanie dostanie ten, kto zbierze najwięcej głosów i zgodzi się na pełnienie powierzonej mu funkcji. Głosowanie jest tajne, a do konta mają dostęp już wszyscy najważniejsi Retalianie, aby nie było żadnych podejrzeń odnośnie fałszowania wyników. Życzę dobrego wyboru i proszę o zachowanie rozsądku. Przypominam, że prezydent musi być godny reprezentowania nas na arenie światowej.