Zobacz pojedynczy post
stary 16-01-2008, 23:15   #18
zenepa
Guest

Domyślny

Witam,

mam podobny problem z niedostarczona nagrodą w konkursie SMSowym. Minęło już ponad 100 dni i jak do tej pory nagrody nie widać. Mało tego - mimo, że od grudnia napisałem kilka maili na adresy podane w regulaminie nie dostałem do dzisiaj żadnej odpowiedzi!

Konkurs nie był bezpłatny i uczestnicy biorąc w nim udział zgodzili się z postanowieniami regulaminu, wg. którego
"12. Tibia.pl zastrzega sobie prawo do 90 dni, na wysłanie nagród."
Konkurs zakończył się na początku października a nagrody nie ma do dzisiaj... Trudno wymyślić tu jakieś rozsądne wytłumaczenie nie dostarczenia pacc-a przez 90 dni. Jeżeli tibia.pl nie potrafi wyrobić się z dostarczeniem płatności w takim terminie to może warto byłoby rozciągnąć go do 180 dni... ale czy wtedy ktoś będzie brał w nim udział?

Jeżeli ktoś nie potrafi trzymać się własnego regulaminu oraz lekceważy uczestników to najlepiej niech nie bierze się za organizację konkursów!

Konkurs jest wspierany przez tibia.pl o czym świadczy sam nagłówek strony konkursowej (dość ironiczny w tym momencie):

"Wygraj PACC latwo i tanio !
Jakosc gwarantowana przez Tibia.pl"

jak i domena konkursu (sms.tibia.pl). Tłumaczenie, że konkursem zajmuje się jakaś firma niezwiązana z tibia.pl jest tutaj zupełnie nie na miejscu, ponieważ jak wynika z powyzszego tibia.pl zgodziła się odpowiadać za jakość konkursu.

Nie zamierzam toczyć wielkiej dyskusji na ten temat na forum, gdyś sprawa jest oczywista - żądam natychmiastowej realizacji wygranej. Mam nadzieję, że zostanie to wykonane w tempie ekspresowym, ponieważ zrzucanie odpowiedzialności za przekaz pieniędzy na poczte/bank etc. może po upływie terminów zapewnionych przez regulamin wydawać się niestosowne

Pod rozwagę tibia.pl, która szczyci się (jeszcze ) mianem supported fansite zostawiam ewentualne rekompensaty za niedotrzymanie warunków regulaminu.

Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi