Dzięki. Przeczuwałem, że wywiąże się dyskusja na temat "skille czy lvl". Moja opinia na ten temat wygląda tak: bardziej opłacalnie jest wbić (przykładowo) skille 70/60 i expić, niż wbić 45/40, expić przez dłuższy czas (wbijając jednocześnie 55/45), a potem dobijać 70/60 bo "mam obciachowe skille". (jednak ta reguła raczej nie sprawdzi się, gdy często dedamy...)
No ale... Rzeczywiście, nie stać mnie na skillowanie do 70. Chociaż wydaje mi się, że skillując spearami, nie byłoby to aż tak drogie jak to wyliczył Ufocznik. Powód: wg TibiaWiki spear ma 3% szans na złamanie, więc jeden powinien wystarczyć na 33.(3) rzutów.
Mam więc taki plan:
1. Biorę łuk + strzały i idę expić na cyce (raczej). Zużywam strzały. Zużywając wszystkie powinienem wbić ok. 23lvl.
2. Nie mam strzał, nie mogę używać royal spearów, a shielding jest sporo mniejszy od dista wskutek expienia z łukiem. Jako że od czasu letniego update shielding bardzo przydaje się do expienia (także do PvP - knight raczej nie ma szans z palem z wysokim shieldingiem) - biorę speary, dragon shield i biję cyce na full def.
3. Po jakimś czasie wbijam przyzwoity skill shielda i 25lvl. Ulepszam eq (crown helmet, noble armor lub mammoth fur cape), kupuję royal speary (bez PACCa będzie trudno i drogo...), trochę runek, potionów i biegnę np. na Guardy.
4. Jeśli do głowy nie wpadnie mi jakiś genialny pomysł na skillowanie - nie skilluję dalej.
Kolejny, spory zestaw pytań, kto czuje się na siłach, niech uprzejmie odpowie/wyrazi swoją opinię:
1. Jakiego armora powinienem zakupić wbijając 25lvl?
2. Kiedy kupić BOHy? (zakładając, że środki na nie zdobędę ok. 35lvla)
3. Jakich run używać?
4. Ile potionów przy sobie nosić, leczyć się mana potionami + exura, czy może health potionami?
5. Czy robić lootbagi? (thiefy vs niezła kasa)
6. Jakie strzały bardziej opłaca się robić - burst czy zwykłe?
7. Czy expienie i hunty = royal spear + shield? A co z kuszą?
8. Czary do tworzenia run Desintegrate i Desintegrate - kupować?
Pozdrawiam.
|