Zobacz pojedynczy post
stary 21-01-2008, 20:47   #62
Xavierek
Użytkownik Forum

Xavierek's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2006
Lokacja: Łowicz

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jinthin
Profesja: Knight
Gildia: Fairlight
Świat: Askara
Poziom: 52
Skille: 77/75
Poziom mag.: 6
Xavierek ma numer GG Za dużo osób spamowa Send a message via Skype™ to Xavierek
Domyślny

Skille na dany lvl , mlvl na dany lvl , shielding.. i eq , to sprawa czysto indywidualna , ja podałem tylko propozycje jak może to wyglądać żeby zminimalizować waste , i expić dość optymalnie .. (a nie trafiać cyklopa co 5-ty rzut spearem).

Ponadto , metoda na skillowanie jest też dowolna. Każdy robi to co lubi.

Osobiście jak obejrzałem filmik na którym 150 Rp , miał 90 skilla w Swordzie to troche mnie zgasiło , ale nie o to tu chodzi. Chodzi o to że moja metoda na bieganie ze swordem/macą/axem może i jest czaso chłonna , ale ma na celu zaoszczędzenie pieniędzy. (chyba że mamy main chara xxx+ , w h** kasy itp.) Biegając z tym np. spike swordem lecimy na roty , i zbieramy kase (porównując ilość kasy wypadającej z rotów i częstość spearów wypadających z trolli , jednak kasa z rotów da nam więcej spearów) , jednocześnie skillujac shielda , tak aby pozniej móc wydać kase na Speary i odrazu zacząć skillowac ze spearami na slimach , (koszty spearów i smalli , jednak są troche zróżnicowane) a na slimach ze spearami możemy siedzieć "dość" długo .

Dzięki temu wydamy na to ogólnie sporo mniej niż na monka/small stonsy. Przy okazji będziemy mieli shielda niewiele niższego niż dista , co powoduje że nawet mając słabego neta itp możemy expić ,i zamiast np. uciekając, wbiec dragowi (na lagach) pod combo , to wziąć go spokojnie na klatę bez waste. Duży shielding ma dużo plusów (jak nas gs dogoni).

Ale tak jak już mówiłem TO JEST TYLKO PROPOZYCJA NIKT WAM NIE KAŻE TAK POSTĘPOWAĆ.

Ostatnio edytowany przez Xavierek - 21-01-2008 o 20:50.
Xavierek jest offline