Jeżeli grałeś kiedykolwiek w GunZ:The Duel, ale irytowali cię hakerzy czy donatorzy, to mam dla ciebie coś ciekawego -> Freestyle GunZ. Jest to prywatny serwer GunZa oferujący:
- Donate Items na darmo
- Szybkie raty expa
- 2x więcej map niż na oryginalnym GunZie
- Nowe rzeczy/mapy kilka tygodni przed opublikowaniem ich na oryginalnym GunZie
- Brak hakerów - Game Masterzy grają bardzo często i jest ich niemałe grono, dlatego każdy zdemaskowany haker zostaje od razu banowany.
Rejestrowanie się trwa max. 5 minut, a zrobić to można
tutaj.
Aby zagrać na tym serwerze należy ściągnąć osobnego klienta (oryginalny nic nie daje!), jest wiele mirrorów klienta, ja
tu dam ten, który ściągałem ja i moi kumple. Po ściągnięciu i zainstalowaniu powinny się uruchomić 2 UpDate, jeden jest od map, drugi od programu antywirusowego dla GunZa. Kiedy wszystko się ściągnie i zainstaluje klikamy Start Game, wpisujemy swoje passy i robimy postać, proste.
Ja aktualnie posiadam 18 pozycję na 5000+ osób i jestem Liderem w jednym z najlepszych klanów na serwerze, dlatego wszelkie problemy można kierować do mnie na numer gadu-gadu (184833). Mój nick w grze to Sonia/McAffrey.
P.S. Serwer jest położony w Ukrainie dlatego nie powinno być lagów.
P.S2. Proszę mi nie spamować na GG rzeczami, które tu opisałem.
FAQ
P: W czasie grania ni stąd, ni zowąd komputer restartuje mi się.
O: Re-Install GunZa powinien pomóc
P: Wchodząc na jakiś serwer wszyscy mają ping 999/0.
O: Wyjdź z roomu i wejdź jeszcze raz, jeżeli nie pomoże powtórz czynność kilkukrotnie. Jeżeli nie pomoże wyłącz Firewalla i spróbuj ponownie.
Tutaj dokładniejszy poradnik na ten temat.
P: Jak mogę rozpoznać Game Mastera/Administratora?
O: Mają oni najczęściej kolorowy nick. Przedstawie tu znanych mi Game Masterów i Administratorów:
Adm. -> Alis (jest kobietą, jeżeli chcecie jej się podlizać to jej powiedźcie, że ma ładne oczy =P), UkRaiNeR
GM. -> SkyIce, -Shot-, Sniper, Forsaken, Forgiven, Girbicid, Thunder (albo [L]Thunder/[T]hunder, nie pamiętam dokładnie)
P: Jak mogę zaraportować hakera?
O: Najlepiej napisać PW do Game Mastera/Administratora, a oni już zrobią z nim porządek. Jeżeli żadnego nie ma online najlepiej nakręcić film i wrzucić go na forum. Ewentualnie użyć komendy "/112".
@edit
Zupdatowany klient już dostępny:
Mirror 1
Mirror 2
@edit2
Jeżeli komuś wyskakuje błąd klienta, mimo, że serwer jest online to proszę odnaleźć na
głównej stronie news Forsakena i ściągnąć plik, który tam daje, potem wsadzić go do folderu z FGunZem (zamienić pliki klienta) i uruchomić.
@edit3
Nowa oficjalna strona już gotowa!