Ja chyba też już powoli zaczynam wyciągać pewne wnioski...
Niestety, ale jak patrzy się na zachowanie niektórych Polaków to aż ma sie ochotę ich dednąć, by wstydu nie przynosili...
Jakoś ostatnio wszedłem na expowisko, zagadał do mnie pewien człowiek, okazało się że jest szwedem. Ustaliliśmy ładnie taktykę wybicia potworków i razem wspólnymi siłami poszliśmy na potworki na które nie mieliśmy szans iść osobno. Większość polaków zamiast pewnie porozmawiać, zaczęła by albo atakować, bo to szwed, a z nimi trzeba walczyć, albo by go zaczęła wyzywać i uciekać... (a potem sie dziwią że mają dedy od każdego kto się rusza)
Inna sytuacja, dziś idę sobie i wyskakuje na mnie 3 polaków i zaczynają atakować z czego się da, na szczęście udało mi sie uciec
Większość polaków oczywiście zaczęła by ich wyklinać i spamować w każdym temacie na tibia.pl, że ten i ten polak zaatakował go dzisiaj...
Przecież to tylko gra. Wybraliście świat PVP, to nie narzekajcie, że macie deady, bo to jest wliczone w rozrywkę

(tak jest to pewna forma rozrywki, bo raz Ty masz deda, a raz ktoś od Ciebie)
Gwarantuję wam, że jak będziecie mili, nie będziecie sie nikomu narzucać, nie będziecie straszyć noobostwem, to grać wam sie będzie jak na każdym innym świecie...
Pomyślcie jeszcze tak: jakbyście grali na serwerze PVP gdzie rządzą Polacy, to myślicie, że nie mielibyście deadów? Mylicie się... Było by to samo...