Waterfall Temple Quest
Nagrody: 2 small ruby, golden mug, golden sickle, Steel Shield, Ancient Amulet.
Potwory: Troll, Orc, Skeleton, Goblin, Rotworm, Minotaur, Amazon
Wymagania: Rope, Pick, Shovel (nieobowiązkowe), 100 blueberries/6 cherries/5 apples/2 bananas
Wprowadzenie: Pewien podróżnik przemierzając przez jaskinie zauważył coś ciekawego. Oto gdy walnął kilofem w ziemię - otworzyła się przed nim dziura. Gdy do niej wszedł zauważył korytarz. Jednak na końcu korytarza był wodospad. Jednak, gdy wszedł za niego został zabity przez szaloną amazonkę... Wieść ta dotarła do jego tajemniczego krewnego, który po śmierci jego zajął się sprzedażą napojów regenerujących życie i leczących rany.
Treść: Udajemy się do Hiacyntha i mówimy:
- Hi
- Witaj <nick>
- Waterfall
- Mój tajemniczy krewny wyszedł pewnego dnia polować do jaskini trolli i nigdy nie wrócił.
- Mission
-
Zamierzam go odnaleść jednak jetsem już za stary na takie eskapady. Popytaj się Amber - ona była jego sympatią i powinna wiedzieć co się stało.
Idziemy do Amber i mowimy:
- Hi
- Witaj <nick>. Miło cię poznać.
- Waterfall
- Podobno rzeka w momencie, gdy schodzi do podziemi i spada w postaci wodospadu do jaskini trolli spada jeszcze głębiej. Jednak jak tam się dostać mogę ci powiedzieć tylko jeśli zdobędziesz dla mnie te surowce.
Dostajemy wtedy scroll z wymaganiami. Trzeba zdobyć 100 blueberries/6 cherries/5 apples/2 bananas, gdyż Amber chce zrobić owocowy pudding. Gdy już je mamy wracamy do Amber i mówimy:
- Hi
- Witaj <nick>, Miło cię poznać.
- Fruits
- Czy masz dla mnie owoce na owocowy pudding?
- Yes
- Oh dziękuje ci. Aby dostać się do wodospadu musisz rozwiązać tę zagadkę. "Trolle uwielbiają wilgoć".
W zagadce chodzi o wodospad w jaskini trolli. Udajemy się tam i kopiemy pickiem na brzegu ziemi z wodospadem. Otwiera nam się dziura. Schodzimy do niej a tam są trolle, orki i gobliny. Gdy je zabijemy - idziemy dalej i napotykamy skeletony, rotworma i minotaura. Gdy je zabijemy idziemy jeszcze dalej. Tam są 2 minosy, 4 trolle, 3 roty i 5 goblinów. Jest to koniec korytarza. Kiedy zabijemy je wchodzimy w wodospad. Tam atakuje nas szalona amazonka

. Zabijamy ją. W samym rogu sali widnieje ciało. Gdy na nie klikniemy pokazuje się napis "You have found a backpack". Otwieramy go i cieszymy się nagrodą