Temat: Protest ZNP
Zobacz pojedynczy post
stary 26-01-2008, 16:36   #57
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rincewind Pokaż post
Lol lekarze studiuja nie dluzej? Po pierwsze studia na medycznej trwaja 6 lat a nie 5 jak na wiekszosci kierunkow, nastepnie rok stazu, LEP i dopiero dostaje tytul lekarza, pozniej dochodza specjalizacje itp. Zreszta studia medyczne sa trudniejsze od np. czystej biologii czy historii.

PS DOBRY nauczyciel zarabia nie mniej niz lekarz
A ja mam taka propozycje... Nie udzielaj sie qrwa jak sie nie znasz na temacie. Najpierw nauczyciel musi skonczyc studia pedagogiczne, nastepnie cos na styl specjalizacji (czyli przedmiot, ktorego bedzie uczyc), pozniej magisterka, nauczyciel dyplomowany i pelno szkolen po pracy, za ktore trzeba placic samemu w przeciwienstwie do lekarzy, gdzie wszystko odbywa sie w godzinach pracy (np. delegacje, sympozja) i placi za to pracodawca. Moja mama pokonczyla to wszystko i do 2 tysiecy wyplaty troche jej brakuje. Lekarz po takim czasie nauki zarabia duzo, duzo wiecej... Wciaz podtrzymujesz swoje zdanie? -,-

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem