No więc zacznijmy od tego że nie będę zwracał uwagi na posty typu:
Cytuj:
Ile było takich projektów?Tak w ogóle jaki z nich wypalił?
|
Cytuj:
Uwaga dzieci neo się za coś biorą!
|
Cytuj:
O lol ale nooby one one one !!!111
|
Więc zacznijmy od tego że projekt zaczyna byc robiony jutro o godzinie 13(Dokładna data:29.01.2008 godz. 13:05)
Otóż chce zrobic grę 2D.I skupic się głównie na opcjach dobrych rodzajach skilli itp.Zastanawiam się również czy robic profesje bo o wiele lepiej oczywiście wg. mnie było by jeśli gra nie miałaby profesji tylko wybieramy sobie czy pracujemy jako farmer , sklepikarz , myśliwy , drwal itp.
Czy jesteśmy np. Wojownikiem wybierzemy trenując jego umiejętności bo wiecie co tak naprawdę psuje inne gry?Dlaczego wojownik nie może byc dobrym magiem?Może nim byc wystarczy , aby jedno chęc tego żeby trenował magie.W Morfii ma nie byc tak że trenuje bo zdobył lvl i ma punkty lecz udaje się do swoich Mistrzów lub też do pokoju treningowego własnego lub miejskiego.
Questy będą urozmaicone np. jakieś poszukiwania , ucieczki , pomoce NPC.
Pewnie interesuje was grafika więc moge wam powiedziec że chce osiągnąc zaawansowany poziom spritów.One wyglądają ładnie jeśli potrafi się je zrobic ,a w dodatku ja znam dobrych grafików ja jestem w tym początkujący.
Póki co do 13:00 muszę wybrac w jakim języku napisac ów grę.Zastanawiam się nad C++.
Gra wyjdzie za dosyc długo ponieważ muszę najpierw miec dobry sprzęt żeby ją hostowac i chce żeby serwer miał małe ograniczenia.Dlaczego?Dlatego że najpierw rodzina , kościół potem gra.System kolejek byłby taki że jeśli ktoś czeka w kolejce to pokazuje mu jaki ma numerek , a osobie która się wylogowuje ma pokazane ile osób czeka ( 1 osoba w kolejce ma nr 1) no i wylogowyjący się musi wybrac osobe od 1 do 10.
Sugestie i opinie prosze o pisanie niżej , a grafiki czy jakieś sprawy na gg którego nr to: 6397708