Cytuj:
Poradnik super. Ale odbiegając od tego poradnika w przyszym update zwiekszyłbym iliść narastania many dla rycerza co to jest 2 many w 6 sek.
|
lol?
Cytuj:
Jedynym ograniczeniem w używaniu run jest poziom magiczny (Magic Level)
|
1. Zapomniano, że niedawno wprowadzono dodatkowe ograniczenie w postaci wymaganego poziomu postaci (poziom musi być wyższy bądź równy wymaganiu stworzenia runy)
2. Do użycia runy Convince Creature potrzebna jest mana (można by to dodać, gdyż to jedyna taka runa)
Cytuj:
Na skuteczność (siłę magii) mają wpływ poziom zwykły oraz magiczny. Na początku jest to zależność jak 2:3, lecz po osiągnięciu 70 poziomu, proporcja przesuwa się w stronę poziomu magicznego i osiąga wartość 1:4.
|
Tutaj mam pytanie, bo nie jest jasno wyjaśnione.
Przykład:
knight 60lvl 4mlvl, czyli siła magi 60*2+4*3= 134
knight 80lvl 5mlvl, czyli siła magi 80*1+5*4= 100
coś mi tu nie gra, proszę o wyjaśnienie, bo to jakiś paradoks
To co "zebraliśmy" w sile naszej magii samym poziomem, nie jest tracone. Do 70lv za każdy poziom powyżej 20 mamy 2% (czyli razem 100lv za 50 poziomów) a powyżej 70 1%.
Czyli: postać z 100lv bonus do sm ma 50*2 +30*1=130%
Mimo wszystko przepisze tamten paragraf, aby było bardziej zrozumiałe
//Dwim
edit2: Dzięki, rozumie. Nurtuje mnie teraz przeliczanie samego magic levela. Powiedzmy że gram sorcerer'em (mlvl:40); dochodze do 70lvl, przekraczam granice. Co wtedy się dzieje?
Siła magii przed granicą to: 50*2+40*3=260,
a po przekroczeniu? bonus z lvl już wiadomo, ale mlvl to nadal nie wiem czy teraz 40*4 nagle, czy dopiero kolejne poziom mlvl będą *4 a już zgromadzone *3 - ale to by było niesprawiedliwe