Zobacz pojedynczy post
stary 03-02-2008, 13:12   #802
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Profesja: Rookstayer
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gawus Pokaż post
z tego co wiem, to jak sie ma ramy to trzeba miec wszystkie jednkowe, np 2x 256, czy 2x 1gb itd Mozliwe ze masz przepiecia na plycie glownej / zasilacz. Plyte masz na dodatkowe oddzielne wejscie 20p + 4p? Bo te 4p to zasilanie RAMU (karty graficznej bodajze tez) na nowyszych plytach glownych. na kompach sie znam pol na pol wiec argh :/
Gawus - jesteś w błędzie. Ja np mam 2x2048Mb, 1x1024Mb, i 1x512Mb = bo więcej Windows Xp czy nawet Vista nie widzą póki co - to ram w pracy.

Co do Slythii. Otwórz kompa i sprawdź sloty RAMU, jeśli na którym jak patrzysz od góry to jest coś nadpalonego stopionego - to znaczy że raczej zrobiło się coś a może zrobił ktoś coś co spowodowało wysunięcie ramu podczas transportu - nawet o 2 mm, jeden. I przy próbie ON poszło źle napięcie i ... Efekt znasz. Wtedy albo ram albo płyta albo to i to do wymiany. Lub poprostu ram miał na sobie wilgoć spowodowaną zmiana temperatury - z zewnątrz do wewnątrz i nie odczekał z 1 h - rzadko ale niestety zdarza się.

Najlepiej idź do kumpla i u niego wsadź ramy, jak pójdą to płyta, jak nie to na bank spalone. Ale weź też od niego ram by sprawdzić jeszcze płytę.

To napisał Scobel z Altaron Team.
Scobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem