Zobacz pojedynczy post
stary 03-02-2008, 19:08   #808
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nytalith Pokaż post
zle mnie zrozumialas, chodzi o to czy te spalone kosci sie spalily gdy byly w tym samym slocie, czy w kilku roznych. Bo jesli w tym samym to na 99% jest po prostu slot walniety i pali pamieci.
Z tego co pamietam to ta jedna kosc palila sie w kazdym slocie... w dwoch roznych (skrajnych) probowalam i ten sam efekt - dym.

Cytuj:
Tego typu problemy pojawiają się, gdy RAM jest źle dociśnięty. Gdy wkładasz kość, nóżki po obu jej stronach przy slocie muszą samemu wskoczyć w te wycięte miejsca (mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli). Jednak polecam ci pójść do serwisu, tam udzielą ci więcej informacji. Obawiam się, że jeśli doszło do spalenia z winy użytkownika (a bardzo ciężko by ci było udowodnić, że to RAM był wadliwy), to gwarancja na zakupione kości nic ci nie da.
I tak gwarancji juz nie ma, poza tym okazalo sie, ze ten ram DZIALA?!... Czyli wszystkie cztery sloty sie popsuly?
Do serwsu nie mam jak zaniesc...;/.

Notabene na poczatku myslalam, ze ta jedna kosc ramu (1gb) pali sloty.. Dlatego tez w tych dwoch juz nic potem nie dzialalo. Tyko dlaczego trzeci tez nie dziala, a ta sama kosc dziala w innym komputerze bez zadnego problemu, bez zadnego dymu etc?

Ostatnio edytowany przez Slythia - 03-02-2008 o 19:11.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem