Spokojnie sobie czekałem na polską wersję, nie spieszyło mi się, a mimo ze znam angielski na poziomie CAE to wolałem przeczytać w rodzimym języku... Warto też odkopać ten temat
Uwaga! Możliwe spoile poniżej!
Wg. mnie całość utrzymała poziom poprzednich części, tylko to zakończenie jakieś takie... Takie rozciągnięte do granic możliwości chyba... I ten napisany jak od niechcenia ostatni rozdział... Brakuje mi z 2 rozdziałów opisujących najbliższe wydarzenia po zabiciu Czarnego Pana i może jednego opisującego trochę dalsze czasy... Jakkolwiek ten ruch zapewne został zastosowany celowo przez Rowling. Teraz ma otwartą bramkę do wydawania kolejnych grubszych lub chudszych tomów... Ciekaw jestem czy napisze coś w stylu tego co robią twórcy filmów z serii X-men... Główny wątek jako tako wyczerpali, jednak w planach są filmy dedykowane poszczególnym postacią np. Wolverina czy Magneta. Podobnych ruch może wykonać Rowling... Już jakiś czas temu przestała tak zagorzale deklarować, że nigdy więcej nie napisze nic o Potterze... W końcu wszyscy chcemy zawsze więcej wszystkiego... Czy to pieniędzy czy też Pottera...

(ktoś ma jakieś świeże informacje co do nowych książek?

)
Ogólnie, wg. mnie cała saga Pottera jest sagą ciekawą i wartą przeczytania... Jakkolwiek osobiście uważam, że pełna jest nonsensów i głupoty