W takim razie dlaczego jako argument przemawiający za kupnem E8200 podałeś, że kręci się na standardowym chłodzeniu do 4Ghz+, skoro rzekomo wiedziałeś, iż nie jest to zbyt bezpieczne?
Cytuj:
Jak widzisz, sam sobie dogiąłeś, można wycisnąć 4200 na zwykłym, ale tego nie polecają, a 4000(tyle podałem przy opisie polecanego komputera) można luzem wycisnąć na zwykłym coolerze.
|
Cytuj:
Zwiększanie napięcia do około 1,35V pozwoliło na podniesienie częstotliwości do poziomu 4 GHz.
Na BOXie (tym miniaturkowym) przy napięciach rzędu 1,35 V i wyższych temperatura przekraczała już 75 – 80 stopni, co uznaliśmy za niebezpieczne.
|
To jest dla ciebie "wyciskanie luzem"? Według ciebie temperatura procesora bez podkręcania ma chyba wartość ujemną.
Cytuj:
70 stopni to nie jest normalna temperatura? A to mnie rozbawiłeś, mój procesor po oc nawet do 80 stopni skacze i jakoś od roku ani razu problemów nie miałem.
|
A to pewnie jeszcze w idle?
Cytuj:
Próbujesz wybrnąć z tego, jak nieudolnie próbowałeś mnie zagiąć tym, że 4000mhz to bajka, trudno tak nie jest, pogódź się z tym i się zamknij!
|
Kto próbuje wybrnąć z niezręcznej sytuacji, ten próbuje, na pewno nie jestem to ja. Czy ja kiedykolwiek powiedziałem, że podkręcenie tego procesora do 4Ghz jest nieosiągalne? Gdyby użyć do tego chłodzenia cieczą, osiągi byłyby jeszcze większe, ale co z tego? OK, zamknę się - dyskusja z tobą nie ma sensu, więc to dla mnie żaden problem.