Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Speedo
nie wiem jak wy ale dla mnie to bezsensowna jest połowa tematów na tym forum... ogólnie rzecz biorąc w tibii polacy nie potrafią sami niczego się nauczyć, ciągle: "ej jak to zrobić, powiedz ty tyle wiesz o tibii"
a skąd ja się dowiedziałem? czytałem forum, znam takie cos jak google.pl oraz znam pare innych supported funsite. Czy nie mozna samemu się czegoś dowiedziec tylko ciagle kogos meczyc? Ja bym poprostu najlepiej połowe polaków powyrzynał za ich odzywki... wchodzi na respa taki i mówi "byłem pierwszy zwijaj bo jak nie to hunted" potem mowi ze jest noob charem ktoregos z czołowych graczy na servie a w rzeczywistosci jest to jego jedyny char~...
Polacy nie potrafią zrozumiec zasad, nie potrafia sami sobie radzic, to ludzie ktorym nic sie nie chce.
To wszystko.
Btw. gram w tibie 5 lat i nigdy nie prosiłem kolegów o czegoś wyjasnienie, zawsze dociekałem sam... nauczcie się tego samego, myślcie logicznie
aa i jeszcze jedno: ja bym na miejscu adminów zlikwidował 90% poradników, niech ludzie sami się uczą, bo poradniki typu "jakie jedzenie nosić najlepiej" są śmieszne... albo "jak zabic draga"
|
Nie do konca sie z Toba zgadzam..
Wedlug mnie nie ma nic zlego w pytaniu sie innych graczy. Jest to jeden z najprostrzych, lecz jednoczesnie najlepszych sposobow zdobywania wiedzy. Jesli ktos mnie o cos zapyta (normalnie) to chetnie odpowiem.
Inna sytuacja jest w przypadku osob, ktore mysla ze wszystko wiedza lub tez brakuje im jakiejkolwiek kultury.
Co do poradnikow... Powinny raczej zostac. Moze i problem, o ktorym mowia, jest prosty, lecz potrafia pomoc poczatkujacym graczom :).I o to tutaj chodzi. Notabene swego czasu sama lubilam je czytac.