Cytuj:
2)Co do love hina...przeczytałem cała mangę ^^ ale anime mi sie nie podoba...podobały mi sie zwłaszcza sceny w źródłach xD...
|
Mi się tam anime kompletnie nei podobało, ale manga jest genialna
Cytuj:
1) Blame! - Tsutomu Nihei
http://en.wikipedia.org/wiki/Blame! 
Macie tutaj artykuł z wikipedii.
2) Hotel - Boichi
Trzeba poszukać na googlach, można łatwo i za darmo i legalnie zassać. Krótkie (42 strony), ale przepiękne, po prostu zapada w pamięć na długo.
|
Przy chwili wolnego czasu obadam
Cytuj:
Co do wszelkich Narutardów, Desu Notach i podobnych - mierne. Może być tylko na dobry początek, ekscytowanie się nimi jest co najmniej smutne.
|
To zależy od punktu widzenia. Ja oglądałem już sporo tytułów, a mimo to uważam, że death note jest bardzo dobrym, i co wazne - oryginalnym anime. Narutopodobne i Bleachopodobne - lekkie serie do obejrzenia, manga o wiele lepsza
Cytuj:
Ja pier***ę, jacy wielcy fani mangi i anime się znaleźli. Kradzione smakuje lepiej?
Czy pieprzenie że: „Ciężko kupić w Polsce oryginał”?
|
Odbiorę od kumpla moje mangi to ci pstryknę moją półeczkę (znaczy już druga przeżywa inwazję, bo tam się nie mieściło).

A co do legalności ściaganych anime - polecam Boxtorrents.com
Jeśli jakieś anime zostanie olicencjonowane to jego torrenty spadają
Cytuj:
@up: Racja ,nie mówmy już o tym. Przepraszam tych, którym przerwałem ściąganie anime lub mangi moimi niestosownymi uwagami.
I tych, którzy pomyśleli czy dobrze robią też przepraszam.
|
Ja wiem, że robisz wielkiego walczącego o sprawiedliwość.
Dobra koniec ironii.
Masz rację w tym co mówisz, ale są dwa powody, dla których tą dyskusję należy skończyć.
1) To najprawdopodobniej doprowadzi do flamewar'u. A temat zamkną, czego nikt nie chce.
2) Twoje słowa nie sprawią, by człowiek który ściągał już dziesiątki GB licencjonowanych (choć często ludzie nie rozróżniają) anime, nagle przestał to robić. Ot walka z wiatrakami.
Poza tym Manga i Anime to jedno wielkie podziemie - nawet na konwentach są "Copy roomy" Przynosisz swoje DVD i przegrywają ci co tam mają

. Lub kupujesz na miejscu od nich. Ale wiele rzeczy wygląda tak, ze starsi wyjadacze M&A zaczynają kupować i mangi i anime. Z jednego powodu - wiedzą, że tylko w ten sposób pomogą się rozwinąć temu rynkowi w Polsce. I choć można to różnie skwitować - większosć moich znajomych zaczęło lub zaczyna tak robić. Bo nie chcemy, żeby M&A w Polsce umarły.
Cytuj:
ja ponownie zaczynam oglądać LUCKY STAR ^____^
zakochałem sie w tym anime od 1s. zajebiście śmieszne anime z extra kreską i fabułą ^^ i oppenig jest Kawaii* główna bohaterka jest zajebista (w sensie fajna,zabawna itp) i myśli a raczej żyje grami.anime,mangą ^^
a jej kumpelki są niezwykle zabawne...
polecam każdemu
"Aimai 3cm,sore puni te koto kai? kyuubunka sifuku na furitte koto boon?"
|
Uwaga - przed Lucky starem trzeba koniecznie obejrzeć Full Metal Panic (wszystkie 3 serie) oraz Melancholy of Suzumiya Haruhi - Inaczej stracicie masę smaczków. A oba anime (FMP i MoSH) są także bardzo wysoko notowane i warte obejrzenia
Aha - I muszę coś zaanon... zaanuo... No ogłosić

Wszystkim, którzy obejrzeli Neon Genesis Evangelion, wraz z oba filmówkami bardzo polecam Retake Evangelion (od 18 lat! I nie - nie jest to hentai, choć na początku są tego typu akcje). Jest to naprawdę niesamowite i ciężkie zakończenie historii (akcja dzieje się po EoE!), ale w końcu można uznać historię za zamkniętą. I wraz z całą masą ludzi, którzy to obejrzeli polecam to wam. Bardzo łatwo wytorrentować.