Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
Zauwaz, ze nie wszyscy kapia sie w kasie i maja rodzicow miliarderow, zreszta jak juz napisales rynek popkultury japonskiej jest bardzo nikly w naszym kraju i to jest fakt, a to, ze Ty tego nie rozumiesz no to trudno sie mowi.
|
Nie kąpie się w kasie i nie mam rodziców miliarderów, jak czegoś nie mogę znaleźć w żadnym sklepie to nie wbijam z miejsca na torrenty. I zdaję sobie sprawę ze rynek M&A jest w Polsce bardzo mały. Ale naprawdę, to że cos nie jest dostępne, nie usprawiedliwia w 100% do ściągania tego z neta.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
Odbiorę od kumpla moje mangi to ci pstryknę moją półeczkę (znaczy już druga przeżywa inwazję, bo tam się nie mieściło).

|
Dobra, dobra, nie musicie mi tu wklejać zdjęć z waszymi kolekcjami.
Cytuj:
To najprawdopodobniej doprowadzi do flamewar'u. A temat zamkną, czego nikt nie chce.
|
Nie było to, i nie jest moim zamiarem.
Cytuj:
Ale wiele rzeczy wygląda tak, ze starsi wyjadacze M&A zaczynają kupować i mangi i anime. Z jednego powodu - wiedzą, że tylko w ten sposób pomogą się rozwinąć temu rynkowi w Polsce. I choć można to różnie skwitować - większosć moich znajomych zaczęło lub zaczyna tak robić. Bo nie chcemy, żeby M&A w Polsce umarły.
|
I chwała wam za to.
Rozumiem, że sa ludzie, którzy traktują torrenty jako miejsce gdzie można zobaczyć, co warto kupić. I choć tego też nie pochwalam, jest to na pewno lepsze niż bezmyślne ściąganie wszystkiego jak leci. 100% ludzi nie przestanie ściągać M&A po moich postach, ale mam nadzieje że chociaż 00,01% zacznie je kupować, i kiedyś dostęp do M&A będzie normalny.
Tak, wiem, znów zabrzmiałem głupio/patetycznie.