Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 09-02-2008, 14:35   #154
9-NINE
Użytkownik Forum

9-NINE's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau

9-NINE ma numer GG 3344964
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
Zauwaz, ze nie wszyscy kapia sie w kasie i maja rodzicow miliarderow, zreszta jak juz napisales rynek popkultury japonskiej jest bardzo nikly w naszym kraju i to jest fakt, a to, ze Ty tego nie rozumiesz no to trudno sie mowi.
Nie kąpie się w kasie i nie mam rodziców miliarderów, jak czegoś nie mogę znaleźć w żadnym sklepie to nie wbijam z miejsca na torrenty. I zdaję sobie sprawę ze rynek M&A jest w Polsce bardzo mały. Ale naprawdę, to że cos nie jest dostępne, nie usprawiedliwia w 100% do ściągania tego z neta.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Odbiorę od kumpla moje mangi to ci pstryknę moją półeczkę (znaczy już druga przeżywa inwazję, bo tam się nie mieściło).
Dobra, dobra, nie musicie mi tu wklejać zdjęć z waszymi kolekcjami.

Cytuj:
To najprawdopodobniej doprowadzi do flamewar'u. A temat zamkną, czego nikt nie chce.
Nie było to, i nie jest moim zamiarem.

Cytuj:
Ale wiele rzeczy wygląda tak, ze starsi wyjadacze M&A zaczynają kupować i mangi i anime. Z jednego powodu - wiedzą, że tylko w ten sposób pomogą się rozwinąć temu rynkowi w Polsce. I choć można to różnie skwitować - większosć moich znajomych zaczęło lub zaczyna tak robić. Bo nie chcemy, żeby M&A w Polsce umarły.
I chwała wam za to.

Rozumiem, że sa ludzie, którzy traktują torrenty jako miejsce gdzie można zobaczyć, co warto kupić. I choć tego też nie pochwalam, jest to na pewno lepsze niż bezmyślne ściąganie wszystkiego jak leci. 100% ludzi nie przestanie ściągać M&A po moich postach, ale mam nadzieje że chociaż 00,01% zacznie je kupować, i kiedyś dostęp do M&A będzie normalny.

Tak, wiem, znów zabrzmiałem głupio/patetycznie.