Zobacz pojedynczy post
stary 10-02-2008, 11:37   #1
Light-r
Zbanowany

Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Siemianowice

Stan: Na Emeryturze
Pergamin Kłopot z klientem i logowaniem.....PISZ TUTAJ! Poradnik o kliencie i logowaniu

Serdecznie witam szanownych moderatorów i userów forum tibia.pl.

Ostatnio w dziale Inne zaobserwowałem i wy na pewno również nagły przypływ tematów o problemach klienta libijskiego aktualnie jest to klient w wersji 8.1. Został on wprowadzony wraz z Zimowym Updatem 2007.Niestety widać jest albo nie dorobiony albo systemy logowania na serwerach Tibi są przeciążone.
Błędów jest różnorodna masa niektóre z nich będę mógł w stanie wam je tu pokazać ale nie teraz. Teraz przedstawmy istotny problem logowania w kliencie Tibijskim mianowicie kolejki. Kolejki tworzą gracze, którzy czekają na zalogowanie się do zapełnionego świata. Kolejki nie dotyczą graczy posiadających Premium Account czyli popularny PACC. Wystarczy tylko odczekać a jeżeli jest dość duża kolejka to zalogować się o innej porze jeżeli jest to serwer:

- Niemiecki – to najlepiej logować się wcześnie rano lub późnym wieczorem
- Amerykański- to najlepiej logować się rano i w południe Ew. popołudniu

Wniosek jest taki że najlepiej się mają gracze z amerykańskich serwerów ale to nie zmienia faktu gdyż im dalszy serwer tym również są kolejki:
- Niemiecki serwer – szybkie logowanie
- Amerykański serwer – długie logowanie

I to tyle jeśli chodzi o kolejki z logowaniem………..
Teraz błędy. Nie będę zamieszał tutaj objaśnień ino krótkie FAQ które przyda się wam.Błędów jest taka chmara że trudno zliczyć zaliczymy tu najczęstsze błędy….

P: Jak loguję się do Tibi wyskakuje error 20002 co robić ??
O: Wystarczy jeszcze raz się zalogować a jeśli nie da się zalogować to próbować dalej…..jest to błąd systemu logowania się do gry więc dopóki się nie zalogujesz to próbój lub spróbój później.

P: Kiedy loguje się do Tibi wyskakuje mi IP Adress is blocked co robić oneone ???
O: Powodem jest wpisanie błędnych passów 5x pod rząd przez Ciebie lub kogoś z osiedlówki kto ma to samo IP co ty.

P:Co to znaczy Accoun Disabled???
O:Ktoś zna twój numer konta ale źle wpisał 3x pod rząd twoje hasło

I to tyle……ten topic ma służyć dawaniu waszych problemów z klientem Tibijskim a poradnik który wam pokazałem jest tylko poradnikiem lecz nie tłumaczy wszystkich błędów…..od tego już jest sam temat. Myślę ze się postarałem jest to mój pierwszy poradnik.

Szanowny Marcinie i moderatorze Gremlin uprzejmie proszę o przyklejenie tematu Wypełniłem wszystkie warunki jakie miałem spełnić. Jakby jakieś błędy by były to zgłaszać od razu poprawię

Ostatnio edytowany przez Light-r - 11-02-2008 o 19:06.
Light-r jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.