Nie jestem modkiem, ale mimo to pozwole sobie odpowiedzieć, bo w końcu to ja tutaj ustalam zasady
Podawanie rozwiązania questu psuło by zabawę bardzo dużej ilości osób. Największa przyjemność z rozwiązania questa jest wtedy, kiedy rozwiązesz go samemu. Byćmoże więcej osób ucieszyło by się z rozwiązania, ale na tym forum wolimy mieć 10 osób myślących, niż 1000 bezmózgów.
Po za tym Tibia to MMORPG. Choć, jak głosi jeden z nagrobków w grze, część RPG gry już dawno umarła, my staramy się nie nękać już jej duszy, żeby komuś dać jednak choć nikłą szansę na RPGowanie.
Oczywiście można by powiedzieć, że jak ktoś nie chce czytać, to niech nie czyta, ale wiadomo doskonale, że jak coś się samo ciśnie w oczy, to ludzie i tak będą czytać, a gdy solucja questa nie wskakuje sama na ekran, to już duża część osób nie będzie jej szukać.
Jeśli screeny lub filmy pokazują rozwiązanie questa, raczej są usuwane. Często jednak pokazują tylko jakiś fragment questa bądź nawet całość powszechnie znanego i bardzo prostego questa, bądź praktycznie niedostępnego dla większości graczy, np. gdy ktoś daje filmik jak z przyjaciółmi rozwiązuje annihilator room nie karamy go i nawet nie kasujemy tematu, bo nie wiem, czy obecnie jest choć 10 osób, które mogły by podchodzić do tego questa a nie wiedzą, na czym on polega.