Prawa rynku kopią mocno no i niestety każdego.. Tibia to nie wyjątek i nic na to nie da się niestety poradzić. Ja, prawdopodobnie jak wielu innych graczy, zdecyduje się chyba na wykupienie sobie PACCa na zapas i chyba to będzie ten na 11 miechów.
Pacc na 3 miechy teraz to prawie ~70 PLN a kiedy wejdzie nowy cennich cena wzrośnie do ~84 PLN.
Nie jestem znawcą kursu walut i gospodarki światowej czy czegoś tam jeszcze innego ale istnieje cień szansy
tutaj można zobaczyć wykres euro z tego roku i jak nietrudno zauważyć, euro tanieje. Przy odrobinie szczęścia jego cena spadnie poniżej 4PLN w styczniu 2005 co uczyni cenę PACC-a bardziej znośną dla oka i portwela. Ale kiedy zajrzymy
tutaj humorek od razu się nam zepsuje bo dolar niedość, że tańszy to na dodatek jego cena spada szybciej (USD ~40gr na miech a EURO jedynie ~20gr).
Być może zmiany cen zastymulują ekipę OTS do dalszej pracy i za rok może dwa w internecie wysypią się tysiące tibijskich serwerów-śmieci między którymi wyrośnie z 5-10 wartych uwagi perełek, które będą starały się zatrzymać klimat gry. Niestety sąto jedynie moje domysły i prawdopodobnie sprawny serwer Tibii nie uzależniony od CipSoftu pojawi się za 5-10 lat ^.-
Tak więc nie załamujcie się i trzymajcie kciuki za naszą pkochaną walitę!
P.S. kiedy mowa o walicie t ood razu przypomina mi się "Mistrz i Małgorzata" ze sławnym cytatem "Zdawać walutę!" ale to było tak offtopic ^.-