Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Magcharadzdza
co do poziomu edukacji to panowie nie macie zielonego pojecia jak jest np w UK. Ludzie sa tepi, ze nie macie pojecia nawet... wiem co mowie bo mam rodzine w Szkocji. Bylem widzialem i wiem czego ich tam ucza. To czego ucza nas w szkole podstawowej oni maja dopiero w srednieja i tak w ubogiej wersji tego co my sie uczymy w podstawowce.
Co do jezykow to jest prawda taka, ze skandynawowie ucza sie wlasciwie tylko angielskiego. Ten jezyk u niech jest drugim jezykiem narodowym i dlatego tak dobrze nim operuja... U nas natomiast uczymy sie 2 jezykow, angielskiego oraz niemieckiego.
Nasza nauka opiera sie na gramatyce a nie na zrozumieniu tekstow, poznawaniu slow itp. Nie jestem w stanie porownac edukacji skandynawow do naszej bo nic o niej nie wiem.
Wiem natomiast jedno. Polacy jako narod sa bardziej inteligentni niz np. wlosi, wyspiarze, niemcy. O tych 3 krajach wiem na 100%, ze bijemy ich na glowe w wiedza jaka posiadamy.
pozdro
|
Dokladnie, w Irladnii jest tak samo.
Cos w tych 'Polakach' siedzi ze tak strasznie noobia (nieznajomosc angielskiego)?