Zobacz pojedynczy post
stary 19-02-2008, 13:42   #264
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
Nie będe zaczynał kolejnej kłótni w tym temacie ale powiem jedno - 70% tibi opiera się na PAcc więc sam sobie powiedz czy PAcc jest dodatkiem czy może ulepszeniem (choć znaczy to to samo, mimo to się kłóciłeś).
Gdybyś czytał uważnie wszystkie moje posty wiedziałbyś, że używałem zarówno słowa dodatek jak i ulepszenie na zmianę. Dlatego nie wiem, gdzie ja sie kłóciłem. Kłóciłem sie natomiast z twoim zdaniem, które nie ma całkowicie sensu, żadnej logiki, ale nie wiem jak ty to widzisz. Wytłumacz mi bo może ja jestem nieczający... jak można grać w grę darmową, gdy tak jak powiedziałeś wymagana jest przy tym zapłata. xD Myślę, że miałeś coś innego na myśli tylko źle to sformułowałeś...

Cytuj:
Wszystko pięknie tylko że owe konto podbiego pod moje dobra (?) majątkowe. Wedle zasady ''Wolnoć Tomku, w swoim domku'' moge je również sprzedać.
Nie ważne, że płacisz, np. za pacc. Konta nie możesz sprzedać i już. I znowu przywołam dowód osobisty. Mimo iż płacisz za jego odbiór i wyrób to nie należy on do ciebie tylko do państwa, ty jesteś tylko jego użytkownikiem. Jeżeli go zgubisz lub zniszczysz musisz zabulić. Jeżeli sprzedasz osobom podrabiającym dowody pójdziesz siedzieć proste...

Cytuj:
Kojarzysz pojęcie bloker? A kumpel bloker? Nie mylić z blokers!
No to powiedz jaki exp dostaje bloker za demona haha ty nazywasz blokowanie expem... no to gratuluje Na 100lvl knight nawet jak bije to exp za demona jest mikry i nie można to nazwać expem tylko huntem, expic może natomiast shooter, ale często taki exp na demonach jest nieopłacalny, a kasa nie chce się zwracać... szansa na to, że wypadnie MPA jest znikoma, a g-legi czy inne dobra też nie lecą co chwile... jak to powiedział kiedyś mój kolega z hiberny: "Hunty na demonach opłacają sie dopiero od lvl 150+, bo koszty nam maleją, bo zwiększają się hity, przez co mamy większą szansę na zarobek". I to jest prawda, na demonach już nie jeden raz bylem i powiem tyle, kompletna strata czasu, bo liczyć na złudne szczęście też nie ma co. Dodam jeszcze, że na huntach kasę dzieli się przeważnie na ilość osób to nawet jak poleci ta demonka to zazwyczaj nam się nie zwraca, zwłaszcza przy dzisiejszych kosztach leczenia knighta.

Powrócę jeszcze do jednego twojego zdania:
Cytuj:
Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules.
Wyobrażasz sobie sytuację w której morderca w sądzie tłumaczy się, że popełniona przez niego zbrodnia jest legalna tylko nie zgodna z polskim prawem? Teraz sobie wyobraź jaki był by werdykt sędziego. Co ma do tego Tibia? Będąc obywatelem polskim automatycznie akceptujesz prawo swojego narodu i jesteś świadom, że każde wykroczenie można cię pozbawić wolności. Tak samo jest w Tibii, jeżeli zakładasz konto w grze automatycznie akceptujesz jej regulamin. CipSoft wykupił wyłączność na swój produkt zarówno na markę, jak i regulamin. Zarabiając na produkcie do którego nie masz żadnych praw jesteś traktowany jak złodziej, mało tego wyobraź sobie sytuację, w której zakładasz OTS'a, gdzie premium account jest płatny, a zyski przekazujesz np. na cele charytatywne. Mimo iż robisz coś dla innych nie dla własnej korzyści, to i tak jesteś traktowany jak złodziej, przykład: kilka lat temu pewien hojny człowiek miał piekarnie. Wszystkie zwroty pieczywa jakie przychodziło spowrotem do piekarni rozdawał biednym (mimo iż były trochę czerstwe nadawały się do spożycia), mimo iż chłop ocalił niejedno ludzkie istnienie, to został uznany jako złodziej, bo nie odprowadził podatku za rozdany czerstwy chleb bezdomnym. Gdyby wyrzucał ten chleb nie musiałby płacić podatku, a jego piekarnia istniała by do dziś. Podkreślę, że facetowi skarb państwa kazał zapłacić ponad 1mln zł, za to, że pomagał ludziom przetrwać.
Także jak widać, nie ważne są intencje, a czyny..

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee

Ostatnio edytowany przez Rafals from hell - 19-02-2008 o 14:07.
Rafals from hell jest offline