Może zamiast się kłócić i snuć kolejne teorie dlaczego Cipsoft nie kocha rookstaylerów, trzeba pomyśleć do czego służy ta cholerna dźwignia?
@Topic:
Jak narazie z tego co można przeczytać w tym temacie ( i kilku innych na tym forum ) wysnuto dwa wnioski :
1. Dźwignia otwiera kraty obok pokoju (składziku Toma).
2. Dźwignia otwiera (raczej 'uwalnia') ghula.
A więc, pomyślmy logicznie. Dźwignia jest przykryta wiadrem... Ale w jakim celu ? Pomyłka projektanta wnętrz(czyt. osoby projektującej rookgaard), a może specjalny zabieg mający na celu pobudzenia wyobraźni ? Może Tom specjalnie ukrywa tę dźwignie pod wiadrem, aby np. ktoś niepowołany kto dostanie się do jego pokoju jej (dźwigni) nie zauważył ? Tak czy owak MOIM ( i nie tylko ) zdaniem dźwignia otwiera pokój obok ( a dokładnie kraty ). Bo raczej nie Gohula oddalonego od miasta ( i dotego pod ziemią dość głęboko).
Teraz powiecie '' dobra ale dalej nie wiemy jak do niej się dostać'', a więc teraz myślmy jak ten cholerny (proszę o wybaczenie, ale mnie ten pokój naprawdę wkurza)pokój otworzyć. Odrazu uprzedzam wszystkich wielbicieli taniego kiczu i amoatorskiego kina akcji (czyt. Shadow Rex.) nie podawać mi tu linków z waszym idolem.
Rsumując dalej nie wiemy jak się do owej dźwigni dostać, ale mamy to mniej więcej podsumowane