Cytuj:
A co powiedziecie , o programowaniu . . C+,C++,Pascal i te sprawy. Ja osobiście się w tym kręcę i już lekko zaawansowany jestem.
|
Zawsze to słyszę, jeszcze nigdy nie widziałem kolesia, który by mi napisał, że jest low skill w C, średnio mu idzie pascal i dopiero raczkuje Cpp, ale szybko się uczy. Każdy mówi, jaki to on nie jest pro z tego, tamtego i tego, po drodze php, mysql, no i java w małym palcu, a gdy przychodzi co do czego, okazuje się, że nie potrafią wykorzystać 20% możliwości danego języka programowania.
Ja, jako że kształcę się na technika informatyka, w szkole mam styczność z pascalem i c, szczerze mówiąc nie kręci mnie programowanie, uczę się tylko tyle, ile wymagają na testy z tej kategorii. Podobnie jest z htmlem, nie zbyt kręci mnie pisanie dennych stronek na tabelkach, chociaż widzę, że pisze się w nim całkiem przyjemnie i nie trzeba zbyt wiele nauki, aby zrobić porządną stronkę. W kiedyś tam po odbytych 12 godzinach htmla, spoglądając na źródło tibia.pl doszedłem do wniosku, że napisałbym część stronki, jeśli chodzi o szkielet

.
Inna sprawa to systemy, aplikacje i sieci. Tutaj, jak na mój gust można znacznie przyjemniej się uczyć i dowiadywać się tego i owego. Ponadto z sieciami chyba wiąże swoją przyszłość, więc kierunek technika będę miał właśnie z sieci. Po drodze może zrobię sobie CISCO (w mojej szkole są kursy).
Informatyka to dość obszerna i ciekawa dziedzina, więc taki temat może być nawet fajny.
@down
Niestety wszelkie uchwalane ustawy/konstytucje wraz z czasem nie nadążają za rozwojem internetu i jeśli chodzi o net to są strasznie dziurawe, pełne błędów i niedopatrzeń. Takie osoby to wykorzystują. Może ktoś wpadnie kiedyś na pomysł, przynajmniej w Polsce, żeby zreformować troche prawo jeśli chodzi o przestępczość w internecie, ale gdzie tam politykom do tego...