Zobacz pojedynczy post
stary 25-02-2008, 18:39   #44
Xydijo
Użytkownik Forum

Xydijo's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Z góry zaznaczę, że nie widziałem ani tego ani żadnego innego tworu z serii m$ visual studio na oczy, ale spróbuję pomóc.

Skoro EXIT działa to wiesz, gdzie trzeba umieścić kod odpowiedzialny za dany przycisk. Teraz przejdź w to samo miejsce dla przycisku SHOW (podejrzewam, że będzie to jakaś procedura onClick lub coś w tym stylu). Spróbuj tam wpisać coś takiego:

(nazwa labela - powinno dać się odczytać z inspektora obiektów pod hasłem Name).Caption = 'Text jaki chcesz aby się pojawił';

czyli na przykład:

Kod:
Label1.Caption = 'Text';
Teraz analogicznie w kodzie dla przycisku HIDE:

Kod:
Label1.Caption = '';
Jeżeli to nie zadziała, a kompilator wypluje jakiś błąd to wklej go tu, pomoże to znacznie w ustaleniu jak to powinno wyglądać w rzeczywistości. Ew. wklej kod, który miałeś z działającym exitem, a na jego podstawie napiszę resztę.
-------------------------

To co wypisałem w Exit :

Kod:
Public Class Domelus

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        '1 Create a variable to hold users reply
        Dim reply As Integer
        '2 ask the user if they want to quit
        reply = MsgBox("Do you want to Quit?", vbYesNo, "Quit")
        '3 if the user selects yes to quit then
        If reply = vbYes Then
            '4   exit
            End
            '5 end if
        End If
    End Sub
Zrobiłem tak jak mówiłeś :

Kod:
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdShow.Click
        lblDisplay.Text = "Hello"
    End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        lblDisplay.Text = ""
    End Sub
End Class
I teraz działa Show i Hide ( Zmieniłem CAPTION na TEXT bo nie ma akurat CAPTION w tej wersji programu )

Dzięki , już zaczynam łapać

Kliknij w Tygrysa
~~~~~~~~~~
Xydijo jest offline   Odpowiedz z Cytatem