Zobacz pojedynczy post
stary 29-02-2008, 18:41   #26
Vikitorus
Użytkownik forum

Vikitorus's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2008

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vikitor
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 43
Skille: -/-
Poziom mag.: 45
Domyślny

excaliburg..... WSZYSTKO jest z tym związane.
zobaczcie sobie poradnik dla druida na tibia.pl i przeczytajcie story.
^też odkryłem pare powiązań co do "questu na excaliburg"

po 1:
story mówi o pewnym druidzie który podróżował po całej tibi i szukał śladów tego właśnie miecza.

^była mowa o pewnej nie zaznaczonej na mapie scierzce do ślepego bazyliszka który był nieśmiertelny czy jakoś tak.
fakt taki bazyliszek istnieje i nic o nim nie wiadomo (npc ale potworki to tez npc )

po 2:
z tych wszystkich plotek które słyszałem excaliburg zabijał demony 1 cięciem dlatego demony zniszczyły siedzibe jego włascicieli (nightmare knights) i całe miasto, naszczęście jakieś inne armie powstrzymały je i wy********** do piekła

po 3: większość npc coś pierniczy o excaliburgu i nightmare knights, a też słyszałem że CIPSOFT nie robi żadnego śladu questa dla picu więc zachęcam do eksporatacji całej tibi

DSL

też słyszaem że są powiązane z excaliburgiem ponieważ Kurzak (imperator kazzo) chce skórę bazyliszka (ponoć jest w skrzynce obok właśnie tego bazyliszka) niestety nie da się do niego dostać.
jeżeli popatrzymy na te wypukłe krateczki w korytarzu prowadzącego do skarbca: "You see a stone tile. It seems to be a switch." po polsku "widzisz kamienna płytke. wygląda na przełącznik.
możliwe że gdy dostarczymy skórę bazyliszka Kurzakowi i zrobimy coś z tymi płytkami to otworzy nam się skarbiec

to by było na tyle z mojej strony. Wszystkie informacje są niepotwierdzone i są one tylko domysłami więc nie czepiajcie sie.

@edit
nie pytałem na 8.1 o bazyliszka (Kurzaka oczywiśce) więc jak będę miał czas to odpisze coś więcej (jeżeli odpowie)

-18:04 Emperor Kruzak: Well, our mines have been invaded by a basilisk. We trapped him with a cave in. The hero that could bring me the body of the beast will get a great reward.

chyba mnie nie lubi :/
18:07 Vikitor [34]: reward
18:07 Emperor Kruzak: Well, isn't it reward enough to talk to the emperor of all dwarves?

Ostatnio edytowany przez Vikitorus - 01-03-2008 o 15:41.
Vikitorus jest offline   Odpowiedz z Cytatem