Zobacz pojedynczy post
stary 11-12-2004, 23:23   #14
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
Domyślny

@30 bp's SD's
LoL! Chopie co z tego że Ty w 3 dni zakupisz 10-60 bp's SD's? Przy takich ilościach to sie płaci 4,5k minimum (bp) więc tak licząc :
45-270k ... dalej 120k/h na demonach - licząc 1 bp na 1 demona to twoje 60 bp (na które wydałeś 270k) starczą Ci na 60 demonów co daje liczbę 360k xp czyli 3 dni kupowania SD's na 3 godziny huntu. Sprawa lootu wiadomo jest różna bo raz 10 bp's SD's wystarczy i masz na kolejne 100 bp's a raz 100 bp's i masz f axe.
Wnioski :
Pall expi najszybciej pod warunkiem że jesteś hakerem i co dzień lootujesz z jakiegoś 6x lvl dsm , rh , mms etc...
Sorc w sumie to samo co wyżej
Knight expi srednio szybko ale może to robić niemal cały czas...

A teraz wróćmy do rzeczywistości...
50 lvl i w góre:
Sorc - jeżeli chce expić to musi mieć runy - przeważnie HMM's (np na guardy) No i sprawa tutaj jest taka, że jak ma providerów to teoretycznie może expić 80% czasu gry <- tłumaczenie do tego to : z 6 h które spędzamy z Tibią 5 siedzi w kopalni i klika hmm->guard. Daje mu to jakies 100-150k xp ale musi posiadać 20-30 bp's HMM's (20-30k+) z lootbagu koszty run zostają zwrócone. Czyli pozostała 1h to bieganie po nowe runy i takie tam.
Z SD's to raczej nie możliwe bo żadnego normalnego sorca nie stać na ciągłe hunty z SD'kami.

Pall - do expa potrzebne mu są bolty i troche run (w przypadku dragów to UH's dość dużo). Na guardach expi z ta sama szybkoscia co i sorc ale straty są znacznie mniejsze bo z distem 80~ schodzi około 4 bolta na guarda czyli 2-3k boltów (6-9k) na 100-150k xp.
Takowy pallek może już zacząć bić samotnie dragi ale nie wiem jak wychodzi na tym z kasą, wiem że exp jest znacznie lepszy 30-50k/h
Sprawa z SD's jest prosta bo pallek na lvl np 60 to wali według mnie za słabe hity by bić demony.

Knight - by expić potrzebne mu jedynie full capa UH's no i przy tych skillach 80/80 może bić guardy (100-150k xp / 5h). Znacznym plusem jest tutaj to że nie tylko guardy bo w sumie dragi i wszystko inne (wiadomo że na behemoty se nie pójdzie expić czy gs'y bo to nie opłacalne) sam także może (2 handed broń i sieka).

Wnioski z tych wywodów:
Nikt nie siedzi cały czas w jednym miejscu (np guardy) bo się pożygać idzie wiec automatycznie sorek na tym traci najwiecej , potem pall więc zostaje knight... gdyz on expić może w największej ilości miejsc.
No ale jest jeszcze wywód iż pall żeczywiście expi na dragon lair 2 razy szybciej niż knight - tak to prawda - pallek z 75lvl+ bije na nich 70k xp a knight tyle nie wyciaga no ale zaś sprawa kosztów bo pallkowi sie bolty kończą i musi wracać a to UH'y a to mama na obiad woła LOL - żartuje (bo tam chyba 1UH/1 drag mu zchodzi). Sorcek całkiem w tyle zostaje tutaj bo knight skille 10->80 robi w 240h a sorcek 50->60 mlvl (z pacc) w 650h więc sorcowie cześciej zostaja w miescie i robią runy podczas gdy pallki i knighty biją sobie levca.

Co do postaci 100+lvl to jest to śmieszne żeby opisywać to bo:
po 1. Nie wiem
po 2. Nie mam pojęcia
po 3. I tak nie nabijesz takiego lvl
po 4. Ile jest 100+lvl na poszczególnych krainach ?
po 5. Wielu ludzi dobija 100-105 lvl i kończą grę (retired)
po 6. Gra knightem - nudy jak cholera ale bezpieczeństwo (sorry miss...)
Gra pallkiem - schiza czasem, ale da sie pobawić z n00bami (<bolt> run! <bolt> faster ! <bolt>)
Gra sorcem - największa jazda (wow! your sd 200+ on pvp!! amagad! - szpan przed dp )

Są to tylko i wyłącznie moje wywody i oczywiście nie ponosze żadnych konsekwencji jeśli ktoś sie poczuł urażony czy coś... oraz można się z nimi nie zgodzić...(znajde i zabije... xD)

Pozdro dla kuzynka rl (Bulboglowego)
Z powazaniem...
Lusi // Atlas de'Ath