Zobacz pojedynczy post
stary 12-12-2004, 15:32   #68
Wordi
Zbanowany

Wordi's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
Wordi ma numer GG 7044855
Evul Test server. Czyli co nas czeka na Święta ...

Jestem jednym z tych szczesliwcow co udalo sie wbic na testa kilka razy ... , sam bylem w glebokim szoku jak udalo mi sie wbic.
A teraz zaczne juz od opisywania Plusow i Minusow

Na poczatek minusy.
Nieprawidlowe dzialanie "Trzymajacego Kolejke" - ale wiadomo ze po aktualizacji wszystko wroci do normy.
Problemy z logowanie sie niektorych Pacc - Sam tego doswiadczylem , mam Pacc i nie umialem sie wogole zalogowac do listy moich postaci , caly czas pisze zle haslo po 3 probach "Konto zawieszone na 5 minut" i tak w kolko.
Ale ze mam jeszcze Facc sprobowalem z nim i co sie okazalo ze jakims cudem na 4 logowania , 1 skakuje mi do gry Nie wiem od czego to zalerzy , wedle mnie to szczescie ...
Kolejny minus to poprawienie "Grafiki" potworow - GS wyglada teraz jak "Wykokszony Zwykly Spider" , i czasem mozna samemu sie w p[ierwszej chwili zastanawiac co to , BH wyglada conajmniej mdlo zeby nie powiedziec Wodorost.
Kolejny minus to dziwne Hity potworow - mysle ze to jest uwarunkowaniem Test Servera. Mianowicie poszedlem sobie na GS w POH chcac zobaczyc ile wytrzymam (Rycek 33 lev 4 mlev skille 55/55)(Rycek testowy sluzacy do sprawdzania terenu dlatego taki max slaby ). Na poczatku kilka Minoskow roznej Masci. Ide dalej Cycklopy ... Po chwili widze w okienku Battle "GS". Szykuje sie i lece ... Walczymy Walczymy Walczymy (mialem 3 BP UH) i odziwo moj rycek zaczol radzic sobie z GS solo . Gs walil smiesnie tzn raz po 10 hp raz po 78 nigdy wiecej niz 80 hp mi nie zabral. By bylo wszystko jasne powtarzalem to 4 krotni i efekty mialem zawsze te same ...
Jeszcze smieszniejsze bylo to jak wchodzac do podziemi nieopodal Thais , potwory ktore powinny na mnie sie zucic poprostu najzwyczajniej w swiecie nie zwrocily na mnie uwage ;/ , zdazylo mi sie to 3 krotnie ...
Nowe przedmioty optycznie wygladaja jak by zajmowaly wiecej niz jedna kratke (chodzi tu np o krzeslo czy tez fotel , zajmuje jedna kratke a na oko nie miesci sie w tej jednej)

A teraz kolej na Plusy.
Uleprzenie grafiki - nowa grafika w Tibi (przedmioty , eq nio i niech beda potwory) jest poprostu olsniewajaca , zwala z krzesla , niektore przedmioty wogole nie przypominaja swych poprzednikow graficznych. DSM wyglada nieco hmm stracil swoj wspanialy wyglad lecz moze to kwesia przyzwyczajenia.
Skill Bar - to to na co wiekszosc graczy glownie czekala. Sprawdza sie w 100% nic dodac nic ujac.
Calkowicie nowe przedmioty - powstaly bardziej dla szpanu niz dla ulatwien (lustra , zaslony , kubki , globus itp). Coprawda dla kolekcjonerow jest to nielada gradka i zabawa ... Sam sie do takich zaliczam. Gram na Pacerku , mialem domek w Thais okolo 74 metrow zaplacilem za niego 67 k gp (jak na ten server to duzo) zeby po jakis 2 miesiacach kupic sobie okolo 150 metrowy domek (Najwiekszy w Venore) za ponad 200 k gp (jak na ten server to bardzo duzo). Nie ukrywam ze kupilem go glownie ze wzgedu na mozliwosc Ekspozycji mych zadkich (narazie skromnych) zbiorow.
Kolejnym plusem jest nowy teren & zamek-twierdza - uchwyca nas swoja autentycznoscia jak i osobowoscia , jest jedyny w swym rodzaju poprostu unikatowy ( Zwiedzalem go juz Pacc jakims cudem udalo mi sie wbic , wpisujac caly czas te samo haslo , ktore raz bylo dla test servera zle a raz dobre ) Zwiedzajac ten nowy kawalek Tibi spotkalem GM i ku memu szczesci oprowadzil mnie po calej nowej okolicy. Mowie wam ludzie Ten teren to kolejnu CUD tibii.

Ogolnie mowiac.
Nadchodzaca aktualizacja niektorych zachwyci innych wprawi w zaklopotanie.
Aczkolwiek trzeba przyznac efekt jest conajmniej piorunujacy jak nie Idealny.
Wordi jest offline