Witam,
No, więc mam problem z kartą graficzną. Kiedyś miałem w miarę dobrego kompa, ale wydarzył mu się przykry wypadek. Brat pożyczył mi swojego kompa do pracy. Naczy taki, gdzie ma jakieś dokumenty itp. itd. No i mam sobie tego kompa i w nim ATI Radka 9200 FP. Potrzebowałem czegoś lepszego, bo do FS2004 mam 2 monitory żeby sobie polatać na wyższym poziomie. Są 2 takie same, hp 1702. No i ten Radek czasem się wywalał przy FS, szczególnie jak obracałem widok dookoła samolotu, to po jakimś czasie przegrzewała się karta. Zwykle 5 minut. Jednak dość sporadycznie. Z drugim monitorem ledwie sobie radził, więc nie używałem go. Oddałem Radka za friko do komisu i wziąłem Radka X1300, czyli chyba najlepszą klasę na AGP. Wszystko ustawiam co trzeba... włączam FS ku wielkiej nadziei powrotu lewego monitora, ustawiam ofc wszystko na maxa, bo skoro Radek 9200 obsłużył najwyższe wymagania i się tylko czasem skopał, to X1300 ruszy jak rakieta. Wszystko ustawione - pora na test. Wychodzę kamerą na obchód przed lotem, i nagle komp wydaje odgłos jak przy włączaniu się, ale nic się nie dzieje. Chyba tylko wentylator się włączał i wyłączał. Zaczyna ścinać ostro i znowu ten dźwięk. Komp się zwiesił i co jakiś czas wydaje ten dziwny dźwięk. Zmieniłem dla porównania ustawienia na minimalne i powtarza się to samo, tylko trochę rzadziej. Sprawdzałem sterowniki ustawione w FS, zmieniałem najpierw z "głównego sterownika ekranu" na "ATI R... FIRST" potem "ATI R... SECONDARY". Bawiłem się jakimiś 2 i 3 linearnymi filtrami i nic. Normalnie porażka, bo będę dosłownie i wirtualnie uziemiony z tą kartą. Dla porównania The Movies włącza się ale bez obrazu. Jakby narzucała >75Hz odświeżania.
Ogólne parametry kompa, bo może się przyda:
AMD Sempron 2200+ 1500 Ghz
512 Mb RAM
ATI Radeon X1300 Pro
Sterowniki: domyślne (ze sterownikami ATI to już była ostra jazda)
DrixerX 9.0 (albo 8.0, nie pamiętam)
W sumie wszycho. Z góry dzięki za pomoc, bo mój umysł już nie ogarnia. Jezu, mogę nie grać w nic innego, ale FS nich zostanie, do grzyba jasnego!
|