Zobacz pojedynczy post
stary 23-03-2008, 09:10   #173
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Tak czepiając się palenia jeszcze, jestem całkiem przeciw paleniu na przystankach, chodnikach itd, w miejscach w których nie palący się znajdują bez możliwości uniknięcia, jeżeli chce jechać busem/pkp to musi być na przystanku/dworcu i w tym miejscu powinno się szanować ich "niepalenie" ale jestem całkowicie przeciw wprowadzaniu na siłę zakazów palenia w lokalach prywatnych. To klient wchodząc widzi, że lokal na przykład nie jest podzielony na strefy i mnie już to nic nie obchodzi, że on kocha podawaną tam wołowinę czy coś, w lokalu przyjete ogólnie jest palenie i jeżeli chce zjeść tą cudowną wołowinkę to musi zaakceptować fakt palaczy na około. Jeżeli własciciel pofatyguje się w dzielenie lokalu to jego sprawa, nikt nie powinien go do tego zmuszać, bo to jest jego lokal i on ma świete prawo decydować jaka klientela z jakimi upodobaniami ma odwiedzać to miejsce.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
od paru lat jestem zwolennikiem fajki wodnej. Pewnie paru "yntelygentów" odezwie się, że to to samo. Nie, to nie jest to samo. Nie chce mi się nawet tłumaczyć czemu, bo do większości argumenty nie trafią.
@Wieszok: Wystarczy w lokalu tabliczka: "Zakaz palenia" i juz sobie nie beda palic w srodku.
@Gelt: tez pale fajke wodna od czasu do czasu (np. raz na miesiac) a papierosa nigdy w zyciu nie tkne.

To ja od razu wytlumacze czemu fajka wodna jest lepsza:
-Papieros - zawartosc nikotyny - 2-3% + substancje smoliste
-Fajka wodna - zawartosc nikotyny - 0,05% + 0 substancji smolistych + filtr wodny (wiem, malo daje).