Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza
A że nie chciał sprzedać owoców gry, to IMHO dobrze. Ja i tak już dawno nie gram, ale takie coś psuje tylko całą gospodarkę gry. Wszystko tanieje, a ludzie, którzy grają 'uczciwie' (czyt. nie kupują kasy na Allegro, chociaż to nie jest zakazane), mają w grze gorzej od dzieciaków, co kupili mnóstwo kasy na Allegro.
(...)
Handel goldem i postaciami w MMO psuje całą rozgrywkę dla niehandlujących. A jak tak bardzo chcecie zarobić, to ulotki czekają. Jak i wieele innych możliwości zarobku.
|
Prawdę mówiąc pierdoli mnie to, że psuję "gospodarkę gry" i sprzedaję postać/rzeczy gdy kończę grać. Jeśli ktoś jest zdecydowany by kupować kasę na Allegro, a ja chcę ją sprzedać, to fakt, że potem ktoś będzie w gorszej sytuacji kompletnie mnie nie obchodzi. Ot, chamskie, egoistyczne podejście.
Ulotki powiadasz? Był czas, gdy potrzebowałem (i w zasadzie nadal potrzebuję) zarobić i pchałem się właśnie na ulotki. Niestety, problem w tym, że ciężko jest znaleźć pizzerię, która zapewnia regularną pracę - choćby co tydzień. Przynajmniej ja miałem takiego pecha. I jeśli jesteś < 16 to kilka godzin zapieprzania po blokach też się czasem kończy fiaskiem, bo nie możesz podejmować pracy i właściciel może się równie dobrze na ciebie wypiąć.