Zobacz pojedynczy post
stary 05-04-2008, 17:28   #48
Killuminati
Użytkownik Forum

Killuminati's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
Killuminati ma numer GG 6029245
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
Oddał za Ciebie życie, ukrzyżowany na krzyżu dla zbawienia wszystkich ludzi. Dowodem tego jest całun turyński. Wielokrotnie objawiał się siostrze Faustynie. A że głoszę Chrystusa to co? Grzech? Łamię regulamin forum? Obrażam kogoś? Jestem chrześcijaninem, a każdy z nas powinien Go głosić.

Chcesz to pękaj.

@DOWN
Jeżeli byłby to sztab (dziesiątki) naukowców, którzy pokazali by racjonalne dowody, zostałoby to zatwierdzone przez Kośćiół, oczywiscie że bym uwierzył.
Pękam. Czy ty nie widzisz, że ta religia jest "ślepa"? Że wszystko kręci się wokół jednej/dwóch osób? Że wszyscy wszystkich potępiają? Na mnie takie wrażenie wywiera instytucja zwana kościołem. Niech pokaże mi dowód swojego istnienia, to może uwierze. Jak narazie to tym wszystkim gardze I naprawdę jebie mnie to, że pójde do jakiegoś "piekła", którego wy się tak boicie.

@down

Niestety, nie mam zamiaru czytać "dzienniczka Siostry Faustyny" bo mnie to wyraźnie nie interesuje.
Ja podchodze do tematu religii na podstawie takiej: Starożytne cywilizacje wierzyły w innych Bogów i upadła ich religia, wyparta przez inne, "my" wierzymy w Boga, i czy to nie jest analogiczne? Nasza religia też prędzej czy później upadnie. No chyba, że On istnieje, choć w to nie wierze. I chodzenie do kościoła nie jest jedyną oznaką, że się w niego wierzy. Niektórzy robią to, by odpukać tą godzinę tygodniowo i nie narażać się na krytykę ze strony ogółu.
And God said he should send his one begotten son
to lead the wild into the ways of the man
Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh

Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace!

Ostatnio edytowany przez Killuminati - 05-04-2008 o 17:39.
Killuminati jest offline   Odpowiedz z Cytatem