Zobacz pojedynczy post
stary 05-04-2008, 17:56   #51
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Niepowiem, czekałem na temat związany z religią.

@Koniec świata wg Majów:
Tak dla twojego porównania - w starożytności kościół przyjął pewną date jako date narodzenia Chrystusa - dzisiejsze badania dowiodły że Chrystus urodził sie 15-16 Kwietnia 6w. p.n.e. Czym to świadczy - że owszem Majowie byli genialnymi matematykami i astronomami ale cóż z tego, byli także ludźmi którzy mają w genach mylenie się.

@Kod biblijny na temat innych wydarzeń:
Daj link do materiałów.

@Aktu brutalności na chrześcijanach:
A czego żeś sie spodziewał? Zarówno chrześcijanie jak i inne religie narzucały swoją religie innym ludą/narodą i zarówno chrześcijanom jak i innym religiom sie to nie podobało. dochodziło do buntów, zamieszek, nie rzadko do zabójstw. Życie.

@Nakłanianie do wiary:
Bezsens, głupota, jeśli nie uwierzyłes księdzu z ambony to i nie uwierzysz zwykłemu userowi. A tak wg Ciebie czemu taki przeciętny kowaliski ma wierzyć? Może to nie powód do dumy ale katechetka sie na mnie obraził właśnie za to że powiedziałem że religia chrześcijańska jest podobna do sekty i równiedobrze może być to wymyślone. To był oczywiście przykład ale jak sie jest tak podchodzącym do wiary to wychodzą takie anomalia i nie zauważa sie ''takich przykładów''. A i takie pytanie do Ciebie: religia ta zrodziła sie z Jezusa zwanego mesjaszem i 12 uczniów. Czy nie mogli oni sobie wymysleć religii? Początki tej religi wyglądaja jak każda dzisiejsza sekta. Spojrzysz na to trzeżwo to to dostrzeżesz. A i ludzie odchodzą od wiary bo widzą że biblia w niektórych momentach przeczy sama sobie. Przykład żebym nie był gołosłowny - biblia mówi że wszystko jest zapisane w ksiądze przez Boga, każdy twój ruch, każde słowo. Mówi też to abyśmy nie zbłądzili i kroczyli drogą światła. Skoro wszystko jest zapisane i sie wypełnia to po co te przestrogi? Co sie ma stać to sie stanie. Ale to już kwesta podejścia.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem