Zobacz pojedynczy post
stary 05-04-2008, 20:33   #59
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
Czy to, ze on zostal ukrzyzowany kogos zbawilo? Chyba nie mnie. Zycie toczy sie dalej.
Co z tego, ze jakas Faustyna mowi, ze sie jej objawil Jezus - zapewne miala zwidy, albo o tym mowila, zeby byc slawna (tak jak Matka Teresa z Kalkuty - robila wszystko dla pieniedzy i slawy).
Co do całunu - nie udowodniono jego autentycznosci. Chrzescijanie wierza, ze jest prawdziwy, a naukowcy szukaja dowodow, na to, ze jest to material podrobiony w sredniowieczu.
Jeszcze jedno: dlaczego jest tak malo zapisow z lat zycia Jezusa, ktory czynil tak wiele cudow? Czemu zaden z tamtejszych historykow nic o nim nie napisal (oprocz jednego zdania, napisanego 50 lat po smierci Jezusa).
- zbawienie dotyczy tego, co stanie się z nami po śmierci... Gratuluję wiedzy
- zapewne...
- nie robiła tego dla pieniędzy, więc skoro nie znasz jej życiorysu i nie masz o niej zielonego pojęcia nie wypowiadaj się
- więc nie zdobyto dowodu, że jest nieprawdziwy
- cały Nowy Testament (życie Jezusa dla niewtajemniczonych) został sporządzony przez uczniów Apostołów (a więc po śmierci Jezusa), a jedynym autorem własnej ewangeli był św. Jan
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
Mam coś jeszcze ale o innym przesłaniu, dlatego daje nowy post.

Łamiesz, o neutralności wyznaniowej. Narzucasz także innym swoją wiarę. Pomyśl, wpada tu muzułmanim i głosi że jednym Bogiem jest alleh i w niego powinniśmy wierzyć. Jak sie czujesz?

Wypadało by jeszcze dodać że mamy ze 30 stóp św. Andrzeja i 20 głów sw. Wojciecha. I to sie nazywa nieomylność.

Gdybyś skrócił czas słuchania radia maryja z 5 godzin do 2 nie wypisywał byś takich głupot.

Początki wiary wyglądają jak powstawanie każdej dzisiajeszej sekty.

Duży może więcej.

A wiesz ile było by szumu gdyby media napisały o tych mordach na muzułmanach? Były by setki apelacji kościoła od tej sprawy aż a końcu kościół tak by to obrócił że wyszło by że zabiły go homoseksualne istoty pozaziemskie.

@pytanie:
Skoro wpisując kod (cheat, cheat!) da sie rozszyfrować biblie to czy jest tam coś napisane o istotach pozaziemskich? Pytam z ciekawości.
- nie narzucam, do niczego nie zmuszam próbuję przekonać
- n/c
- nie słucham radio maryja. Jestem tylko ministrantem już na stopniu animatora
- za to ty wiesz najlepiej bo niby gdzie o tym czytałeś?
-?
- widać, że wiadomości nie oglądasz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prosiłbym o zamknięcie tematu. Uzyskałem odpowiedź na zadane pytanie, poznałem opinię większości użytkowników.

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 20:48.
Goldscorpion jest offline   Odpowiedz z Cytatem