Zobacz pojedynczy post
stary 06-04-2008, 20:24   #152
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
@UP
Może rozwiniesz swoją wypowiedź. Fanatyczni chrześcijanie mordujący muzułmanów, niespotykalne. Na odwrót: jest to tak czesto zdarzenie, że nawet w mediach nie opłaca się o tym pisać.

Podaj powody, dla których twierdzisz, że Kościoł to najgorsze zło?

Bo napisanie idiotycznego postu bez wyjsanienia nie jest sztuką.
No tak, bo po co wspominać to, jak m.in, na prośbę papieża ~40 tysięcy wojska najechało w imię Chrześcijaństwa ówczesny bliski wschód? Krucjat trochę było więc wiesz chyba...
A dlaczego kościół jest największym złem? Proszę ciebie, porównaj sobie miasta z średniowiecznej europy, zalane rynsztokami plebsy, zamki gdzie nawet Król szczał z flank, gdzie o higienę było, lekko mówiąc, średnio z takimi antycznymi Pompeiami albo Rzymem, gdzie dzielnice biedoty istniały ale w mieście była kanalizacja, była bieżąca i CIEPŁA woda. Potem wystarczy, że jeden człowiek będzie się bawił w mesjasza, stworzy Kościół i cały dorobek kulturowy i techniczny świata Antycznego spłonął na stosach Inkwizycji...
Czy te argumenty są wystarczające dla Ciebie, by mój wcześniejszy post nie był idiotycznym i bez wyjaśnienia?...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
A czy są tutaj wyznawcy Latającego Potwornego Makaronu z Klopsikami?
Latającego Potwora Spaghetti ty innowierco jeden! Ja ci dam Makaron z Klopsikami...

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 06-04-2008 o 20:27.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem