Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin
Wypadało by jeszcze dodać że mamy ze 30 stóp św. Andrzeja i 20 głów sw. Wojciecha. I to sie nazywa nieomylność.
|
O tym jeszcze nie słyszałem, słyszałem za to, że gdyby zebrać wszystkie drzazgi z krzyża i kwoździe to można przyzwoitą chatkę zbudować.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion
- zbawienie dotyczy tego, co stanie się z nami po śmierci... Gratuluję wiedzy
- więc nie zdobyto dowodu, że jest nieprawdziwy
- cały Nowy Testament [...] został sporządzony przez uczniów Apostołów [...] a jedynym autorem własnej ewangeli był św. Jan
|
a. A, no fakt, bo zmarli od wieków mówią nam po śmierci, że zostali zbawieni...
b. Co nie oznacza, że jest prawdziwy... logika...
c. Kolega pytał o HISTORYKÓW, wiesz, taki ówczesny Gal Anonim co pisząc kroniki Galileii przypadkiem zapomniał wspomnieć o człowieku który ma nadprodukcję wina...
Cytuj:
To jest twój pogląd. Ja zaś widzę w tym sens. Staram się żyć tak, by po śmierci dostąpić zbawienia. Dla Was wydaje się to śmieszne i żałosne, rozumiem.
|
No nie do końca, dla mnie jest to po prostu bezpodstawne...
Cytuj:
A jeżeli obudzisz się w piekle, znosząc potworne katusze, a ja będę wesoło uśmiechał się do Ciebie z góry, wspomnisz na moje słowa.
|
I to jest twoja wizja piekła, jak byś widział, jest ich trochę więcej, dla przykładu ja mogę tam na dole uprawiać sodomię i gomorię i patrzeć na ciebie jak tam na górze klepiesz paciorki...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss
czekać Allach i 700 dziewic
|
W.g. aktualnego Koranu tylko 72, według oryginału to tak na prawdę 72 winogrona, tłumacz hen hen temu dał plamy i tyle

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpio
A czy Bóg pisze gdzieś, że jeżeli będziesz buddystą nie pójdziesz do nieba?
|
"Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" - coś Ci to mówi?