Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adams_killer
Wiesz co się dzieje? APOKALIPSA!
Microsoft ma własny system, który opanował 90% świata.
Ma też własny pakiet biurowy.... też najpopularniejszy na świecie.
Microsoft wbił się również na rynek konsolowy.... ps3 się spóźniło, a vii jakoś wogóle niewidać (bynajmniej nie w polsce).
Microsoft ma też niejedno studio gier ...
A teraz microsoft planuje zacząć produkować laptopy, nie minie wiele, aż microsoft zacznie produkować równiesz pralki, lodówki, samochody, etc. A wtedy Bill będzie sprawował władze nad światem.
A tak serio, to jestem jaknajbardziej za linuksem. Warto promować alternatywę, chodźby poto aby dzięki temu mogła stawać się coraz lepsza i być konkurentem dla m$.
@gry and linux
Nie martwcie się, wszystko idzie w dobrym kierunku, jak kiedyś była jedna porządna gra natywna (wersja specjalnie dla linuxa), tak teraz jest ich kilka. Jeszcze troszkę i zostanie pokonana ciemna strona mocy.
Poradnik spoko, u mnie masz 10/10 za to co napisałeś i za to, bo promujesz linuksa. Ktoś musi pokazać ludziom prawdziwy świat i że istnieje wybór.
|
Nie przesadzałbym z apokalipsą, bo brzmi to co najmniej śmiesznie. Opanowanie świata przez Billa nam nie grozi. Proponuję zainteresować się trochę ruchami w większym biznesie IT na świecie.
MS wcale nie jest liderem, a przynajmniej daleko mu do statusu DYKTATORA. Nie wspieram linuksa ze względu na to, że jest konkurencją dla systemów spod szyldu firmy z Redmond, ale za jego funkcjonalność, elastyczność - czyli możliwości które mi daje. Zgadzam się również ze stwierdzeniem, że niektórym użytkownikom może być ciężko przesiąść się na linuksa, bo czasem trzeba przy nim przysiąśc, poszukać rozwiązania, podociekać, czego nie da się ukryć.
Jednak wszystko zmierza w kierunku zwiększenia dostępności i poszerzenia grupy użytkowników tego systemu. Oczywiście nie uważam, żeby użytkownicy linuksa byli lepsi od użytkowników windowsa, jednakże systemy te są adresowane (nie celowo, ale ich polityka i sposób w jaki są zaprojektowane to powodują) do częściowo różnych grup użytkowników.
Pozdrawiam Mashter