Tak, jestem patriota. Tak, uwazam, ze Wojewodzki ( czy tez, jak wolicie - jego gosc ) przekroczyl pewne granice prowokacji - jakikolwiek bylby jej cel. Niewazne, czy zostalo to wyrwane z kontekstu - dla mnie jest to brak szacunku dla wartosci, ktore sa dla mnie wazne. Przede wszystkim - wartosci, chronionych przez polskie prawo. I mam nadzieje, ze ktos zostanie za to pociagniety do odpowiedzialnosci.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
nie można wszystkiego śmiertelnie poważnie traktować!
|
Symbole narodowe nie tylko można, ale wrecz powinno sie smiertelnie powaznie traktowac. Zeby nie bylo ze to tylko moje zdanie - powtorze sie, ze tak stanowi rowniez polskie prawo.
Cytuj:
Jezus tez umarl za ciebie na krzyzu a ty ciagle grzeszysz i nawet sie nie zastanowisz nad tym - a zycie wieczne jest wazniejsze od doczesnego.
|
Co ma do tego wszystkiego religia? Bo o tym czy Jezus umarl za mnie, i czy istnieje zycie wieczne, moglbym dlugo dyskutowac. Zapraszam wiec do odpowiedniego tematu w OWioN.
Cytuj:
gdybym tam byl wsadzilbym ta flage w gowno i wytarl w godlo, bo to co sie teraz dzieje w polskiej polityce to smiech na sali ..
|
Dlaczego identyfikujesz polityke z symbolem narodowym?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Dwa, że nie mam pojęcia, co może oznaczać potworek "nieraz całkiem gorzej kończyli".
|
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.