Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.
|
Nie zrozumiałeś mnie, nie chodziło mi o sam sens tego zdania tylko o jego składnię. Orłem z historii nie jestem, ale co nieco wiem, czytałem też parę książek o KL.
@psie odchody na chodnikach: cóż, mój pies podczas spaceru za mną na chodnik kału nie oddał NIGDY (jak jest, kiedy wychodzi z nim matka - nie wiem, ale prawdopodobnie tak samo). Ale jak widzę trawnik, gdzie jest i tak więcej śmieci niż trawy i nikt po nim nie chodzi (tylko rzucają z chodnika), to jakoś nie widzę żadnego sensu sprzątania z niego bądź co bądź naturalniejszych odpadków.
A odchody na samych chodnikach mnie też wkurzają niemiłosiernie. Ujmę to może tak: tam, gdzie mi to nie przeszkadza (czyli zaśmiecony trawnik, łąka, las) - nie mam nic przeciwko, tam gdzie bym sam nie chciał po g*wnie deptać (boisko, podwórko, chodnik) - psu wydalać nie pozwalam.