Zobacz pojedynczy post
stary 11-04-2008, 22:01   #67
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin24
Ok, poczytaj trochę. Poczynając od mojego postu, kończąc na Historii Polski.
Świetna odpowiedź. Również dziękuję za rozmowę.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos
Przypuszczam, ze miales na mysli slowo "dlaczego" - to tak apropos kaleczenia jezyka w ktorejs z wypowiedzi powyzej.
Nie. Miałem na myśli to co napisałem. Wyrażenie powinno się "coś zrobić" oznacza wskazanie warunku, który musi zostać spełniony, aby został osiągnięty konkretny cel. Np powinieneś wymieszać herbatę, żeby woda się rozpuściła. Stąd, jeżeli chcesz, aby Twoje zdanie było dla mnie zrozumiałe, musisz mi ten cel wskazać. Inaczej nie będę wiedział do spełnienia jakiego celu służy ten warunek. Forma mojej wypowiedzi miała na to wskazywać, że proszę Cię o jego podanie.

Cytuj:
A na to odpowiedzialem w poscie, ktory cytowales. Podpowiadam - fragment o polskim prawie, do ktorego przestrzegania, niezaleznie czy ci sie ono podoba czy nie, jestes zobowiazany.
Z tego co zauważyłem, fragment o polskim prawie (przypominam: "Zeby nie bylo ze to tylko moje zdanie - powtórzę sie, ze tak stanowi rowniez polskie prawo. ") napisałeś jedynie w celu wskazania, że nie jesteś w swoich poglądach odosobniony.
Jeżeli natomiast tylko o to CI chodziło, że powinno się śmiertelnie poważnie traktować symbole narodowe, żeby nie popaść w konflikt z prawem, to rozumiem
A tak btw. Serio jest takie prawo? Jak wygląda ten zapis ? ;p

Cytuj:
Pisac o wartosciach nie bede, bo do ich dostrzegania i szanowania trzeba osiagnac pewien poziom rozwoju. Duza czesc uzytkownikow wypowiadajacych sie w tym temacie ma to jeszcze przed soba. Albo i nigdy do niego nie dojdzie.
Duża większość, to jeszcze nie całość. Niemniej, masz prawo do takiej decyzji
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen
Należy uszanować to, że w swoim życiu kierowali się JAKIMIŚ ideałami.
O tym też w prawie pisze, czy tu już jest jakiś inny powód?
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem