Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2008, 17:45   #1
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny Świadomy Sen - Twój własny wyimaginowany świat...

Lucid Dream jest w Polsce coraz bardziej popularny. Efekt niesamowity. Ale to za chwilę, najpierw zaszpanuję mądrą definicją.
Cytuj:
Świadomy sen (ang. Lucid Dream, w skrócie LD) - sen, w którym śniący zdaje sobie sprawę, że śni. Dlatego klarowność myślenia, dostęp do wspomnień z jawy oraz świadomy wpływ na treść snu mogą być kontrolowane (aczkolwiek na różne sposoby - zależy to od poziomu zaawansowania osoby śniącej).
Jak powszechnie wiadomo, każdy ma sen, każdej nocy. Prawie wszyscy nie pamiętają swoich snów. Nauka Lucid Dream, która jest niesamowicie prosta i krótka, pozwala na nie tylko zapamiętywanie, ale też kontrolowanie snów. Czyli na przykład śnisz, że jesteś w swoim pokoju. I w tym momencie robisz co chcesz. Możesz przenieść się w dowolne miejsce, możesz wysadzić dach i zacząć latać, możesz wpuścić wodę i zacząć pływać. Możesz robić na prawdę wiele różnych rzeczy. Ale o możliwościach potem.

Jak się nauczyć?

Nauka w moich przypadku trwała 4 dni. Po dwóch pamiętałem co mi się śniło, a czwartej nocy kontrolowałem sen. Ale nie będę zamulał, dam link do kursu, którego użyłem (właściwie to możesz przejść od razu do lekcji 3/8, ale daję od początku): link.

Krótko: wmawiamy sobie różne rzeczy (tzw. afirmacja), a następnie wewnątrz snu sprawdzamy, czy to sen czy nie. Ja zwykle robię tak, jak autor kazał - patrzę na dłonie, jeśli dzieje się z nimi coś dziwnego to oznacza to, że jest to sen.

Co można robić?

Robisz co chcesz. Ograniczeniem jest wyobraźnia. Ja zwykle w kontrolowanym śnie uprawiam seks z wymyślonymi supermodelkami. xD Rihanna jest naprawdę dobra. Fajnie jest też latać. Niesamowite jest to, jaki świat potrafi stworzyć nasz mózg. Lecę sobie jakiś czas, ląduję i jestem na jakiejś ulicy (zwykle jest to zima, jakaś amerykańska ulica, jak na filmach) i mogę podejść do muru, dotknąć cegły. To jest po prostu niewyobrażalne.

Co złego może się stać?

Cytuj:
Fałszywe Przebudzenie

Fałszywe przebudzenie ma miejsce kiedy się obudzisz i robisz wszystkie normalne czynności jakie robisz np. rano (wstajesz z łóżka, myjesz zęby) ale tak naprawdę to wciąż jest sen. Po chwili budzisz się jeszcze raz i dopiero zauważasz że nie obudziłeś się tak naprawdę. Czasem dzieją się ciekawe rzeczy, bo możesz się fałszywie przebudzić i zacząć zapisywać sen który śnił Ci się tej nocy, by po chwili obudzić się jeszcze raz – może to być irytujące dla osób które często mają fałszywe przebudzenia Możesz również przekształcić fałszywe przebudzenie w świadomy sen, wystarczy że zrobisz test rzeczywistości.
Cytuj:
Paraliż Nasenny

Kiedy śpisz Twój mózg nakłada na Twoje ciało „klatkę” która paraliżuje i blokuje wszystkie Twoje mięśnie. Ma to na celu to, żebyś nie poruszał np. rękoma i nogami kiedyś śnisz. Może zdarzyć się, że przebudzisz się ze snu wciąż mając nałożoną klatkę – wtedy jesteś obudzony ale nie możesz się poruszać. Często temu zjawisku towarzyszą halucynacje – ludzie opisywali że czuli i widzieli kosmitów którzy chcieli wyciąć im organy, że słyszeli widma, jęki, krzyki, widzieli duchy. Dla kogoś kto nie wie czym taki stan jest wywołany, może to być straszne przeżycie.

Jeżeli zdarzy Ci się obudzić sparaliżowanym, to żeby przywrócić sobie władanie nad ciałem wystarczy poruszyć jakąś częścią ciała – wystarczy że poruszysz tylko delikatnie a wróci Ci władanie we wszystkich mięśniach. Skup się np. na dużym palcu u nogi i ze wszystkich sił fizycznych i mentalnych staraj się nim poruszyć. Gdy uda Ci się tylko drgnąć nim, paraliż minie.
Cytuj:
Świadome sny są tak bezpieczne jak bezpieczny jest normalny sen – w rzeczywistości świadomy sen jest normalnym snem, z tym że masz nad nim nieograniczoną kontrolę.
Tyle tylko, że będziemy to pamiętać.

Moje uwagi

To nie jest jakiś narkotyk w mp3. Tu nie ma 'może zadziała, a może nie'. To działa i nie ma hua, żeby nie zadziałało. Więc jak ktoś ma zamiar pisać pierdoły to niech najpierw spróbuje, a potem się popisuje.

Paraliż nasenny zdarza się baaardzo rzadko.

Przed snem czasem robię sobie listy, tego, co będę robił w śnie. Bo na kursie mi ziomek powiedział, że jak nie będę wiedział czego chcę, to przestanę świadomie śnić. I postanowiłem sobie w którymś tam punkcie, że będę chciał zobaczyć boga. Dziwne jest to, że w śnie nie pamiętam o tym. Chciałbym, żebyście wy spróbowali.

Świadome śnienie nie jest jakąś nirvaną, jakąś nie wiem... nie wiadomo czym. Wszystko jest naukowo wyjaśnione.

Większość wyobraża sobie sen jako jakieś zamazane obrazy, nieregularne kształty, jakieś pierdoły. Tak na prawdę wszystko wygląda jak w normalnym świecie. To tylko ludzie, którzy pamiętają kawałeczki swoich snów tak je odbierają i są przekonani, że tak właśnie jest.

Wjal
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.