Cytuj:
Tia, bo wiek w miłości robi olbrzymią różnicę... Sam mam 17 lat, ale znam wiele osób w przedziale wiekowym 12-14 dojrzalszych niż 17-18. Oczywiście dojrzalszych psychicznie, bo to o taką dojrzałość chodzi i w miłości i w seksie.
|
Każdy dojrzew inaczej. Wystarczy, że włącze gg i już na wierzch wyskakują mi (cytuję) takie teksty:
Cytuj:
KC:***FOREVER RAZEM:***DO KONCA ZYCIA TYLKO STOBOM;***
|
Chłopak, 16 lat
Cytuj:
DZIEKI ZA WCZORAJ:***BYLO CUDOWNIE:****NIE MOGE SIE DOCZEKAC NASTEPNEGO RAZU:****
|
Chłopak, 14 lat
I co o tym myśleć? Czysty przykład osób niedojrzłych. Do tego nie wspomnę, że 3/4 osób (znajomi) ma opisy KC:**FoReVeR:** a zmienia średno co 4/5 dni chłopaka/dziewczynę, no ale nic.
Co do ustawy. Wg. mnie to kolejne pozbywanie się naszych praw obywatelskich. Chcą to robić przed 18 czy tam 16 rokiem życia - ich sprawa. Czują sie gotowi na to i wiedzą co znaczy "bezpieczny seks", to czemu nie? W końcu to ich sprawa.
A co do seksu przed ślubem - nie każdy jest głeboko wierzący, a nawet jak jest, to mamy inne czasy niżte w których żyli nasi rodzice/dziadkowie. Z resztą tak jak wyżej - czujesz się na to przygotowany, to co w tym złego?