Zobacz pojedynczy post
stary 15-04-2008, 20:58   #104
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
@Wieszok
Ja nie przyrównuję seksu do narkotyków, tylko podejście do tych dwóch spraw. Zauważ, że narkomani mówią to samo: "to moja sprawa, moje życie i niech nikt mi nie mówi co mam robić".
A co? To nie jest sprawa narkomana? Państwo to nie rodzic - nie ma kontrolować, tylko stwarzać optymalne warunki do rozwoju każdej jednostce. I nie ma przy tym wymagać, by ktoś z nich korzystał.

Inną kwestią jest to, czy ćpanie (albo alkohol, papierosy - cokolwiek) wpływa na innych. Jeśli tak, i jest to wpływ destruktywny, to albo w jakiś sposób trzeba zniwelować ten wpływ, albo odseparować krzywdzonych od krzywdzących, albo, ale to tylko w najdrastyczniejszych przypadkach, zabrać krzywdzącemu umowną strzykawkę.

Zatem - niech się rżną i dzieci, zalegalizujmy drugi i odpierdolić się od mojego życia.
Niech rodzice pilnują, nie państwo.

Ale ja, jako ja (czyli ktoś, kogo zakaz nie obejmuje, ale niedojrzałość psychiczna być może), nie jestem zwolennikiem seksu dla dzieci. Zresztą narkotyków też. Tylko że ja nie mam zamiaru wymagać, by inni nie ćpali i nie uprawiali seksu - toż to nie mój ból i nie ja sobie życie zmarnuję HIVem, ciążą, rzeżączką czy innym syfem.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem