Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
1. A ja jestem cał kiem w drugą stronę nastawiony, pasuje mi układ z krajów skandynawskich gdzie podatek wynosi prawie 90% dochodów ale w zamian państwo serwuje nam prawie wszystko...
|
Taka Szwecja to najgorszy koszmar wolnego czlowieka.
Co z czlowiekiem, ktory nie chce byc okradany z 90% dochodow i woli decydowac za siebie sam....? Musi placic.W chwili obecnej w Polsce panstwo zabiera nam kolo 70% dochodow, wiec jest niewiele lepiej. Tak naprawde kazdy obwatel powinien placic jeden podatek w takiej samej kwocie, niezaleznie od dochodow, ktory przeznaczany bylby na wojsko, policje i sady. Jesli obywatele chca dobrowolnie tworzyc jakies socjalistyczne kasty wewnatrz panstwa to ok, ale bez narzucania tego reszcie.
Cytuj:
2. Tak, ale osobnych tramwai, chodników, przystanków, urzędów dla naćpanych pajaców budować nie będziemy, prawda?... No właśnie, o to mniej więcej kolego chodzi...
|
A dla ludzi "po spozyciu alkoholu" sa oddzielne chodniki? Dla lekomanow tez sa?
Cytuj:
3. Drugi dostać można nawet łatwo, ale nadal są nielegalne i raz na jakiś czas ktośik wpadnie na tym...
|
Mafia rzuci raz na jakis czas jakas ofiare, zeby dac zludzenie, ze wszstko jest ok, a interes dalej sie kreci...