Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Taka Szwecja to najgorszy koszmar wolnego czlowieka.
Co z czlowiekiem, ktory nie chce byc okradany z 90% dochodow i woli decydowac za siebie sam....? Musi placic.W chwili obecnej w Polsce panstwo zabiera nam kolo 70% dochodow, wiec jest niewiele lepiej. Tak naprawde kazdy obwatel powinien placic jeden podatek w takiej samej kwocie, niezaleznie od dochodow, ktory przeznaczany bylby na wojsko, policje i sady. Jesli obywatele chca dobrowolnie tworzyc jakies socjalistyczne kasty wewnatrz panstwa to ok, ale bez narzucania tego reszcie.
A dla ludzi "po spozyciu alkoholu" sa oddzielne chodniki? Dla lekomanow tez sa?
|
1. NIe każdy jest przy kasie i nie każdego stać na finansowanie sobie, bardzo często, wręcz niezbędnych zabiegów. Co jak co, ale żyjemy w jednym kraju i jestesmy jednym narodem, więc wypadało by dbać nie tylko o swoje cztery litery ale i o ogól. Jestem całkowicie za utrzymaniem i nawet podniesieniem składki zdrowotnej i mam tutaj na myśli głównie ten podatek, bo pozostałe w stylu akcyza i vaty to już inna bajka ale na opiekę medyczną, policję i wojsko wypadało by się składać w ramach bycia obywatelem... I nie jestem za stricte podatkiem liniowym równym dla wszystkich ale to nie o tym ma być temat...
2. Pozostaje podpiąć mi się w tej kewstii pod wypowiedz Bambuko...