Zobacz pojedynczy post
stary 16-04-2008, 09:19   #128
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
1. NIe każdy jest przy kasie i nie każdego stać na finansowanie sobie, bardzo często, wręcz niezbędnych zabiegów. Co jak co, ale żyjemy w jednym kraju i jestesmy jednym narodem, więc wypadało by dbać nie tylko o swoje cztery litery ale i o ogól. Jestem całkowicie za utrzymaniem i nawet podniesieniem składki zdrowotnej i mam tutaj na myśli głównie ten podatek, bo pozostałe w stylu akcyza i vaty to już inna bajka ale na opiekę medyczną, policję i wojsko wypadało by się składać w ramach bycia obywatelem... I nie jestem za stricte podatkiem liniowym równym dla wszystkich ale to nie o tym ma być temat...
Tez nie jestem za podatkiem liniowym, jestem za podatkiem w takiej samej kwocie dla wszystkich. I dalej nie rozumiem, dlaczego chcesz nakladac na mnie obowiazek troszczenia sie o zdrowie ludzi ktorch nawet nie znam

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Niestety zupelnie nieswiadoma zagrozenia, nieposiadajaca wlasnego Korwina Szwecja na zlosc liberalom nie zapada sie pod wlasnym ciezarem tylko utrzymuje jeden z najwyzszych wskaznikow poziomu zycia na swiecie. Musi to wam, jedynym sprawiedliwym, spedzac sen z powiek.
Jesli calosc opiera sie na zlodziejstwie (socjalizmie), to ja dziekuje za taki kraj, chocby szpitale panstwowe byly ze zlota.
"Zabierzem ci 90% twoich pieniedzy, a w zamian bedziesz mial zapewnione prawie wszystko. Musisz jednak zyc tak jak my ci kazemy, a my zakazemy ci prawie wszystkiego i uregulujemy kazda twoja dziedzine zycia. Powiem ci jak masz zyc, to dla twojego dobra. Witaj w socjalizmie."
http://polonia.wp.pl/country,7,title...l?ticaid=15b89

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 16-04-2008 o 09:29.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem