Zobacz pojedynczy post
stary 16-04-2008, 15:45   #137
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Stan: Na Emeryturze
Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Cytuj:
Być może praca lekarzy nie byłaby słaba, gdyby mieli lepsze wynagrodzenia. To jest śmiech na sali, by służba zdrowia, za swoją ciężką pracę dostawała niecałe 2000 zł. Mówię tu o pielęgniarkach, a i tak zawyżyłem.
Co do pielęgniarek - zgadzam się. Dostają zbyt małe wynagrodzenie, w stosunku do pracy jaką wykonują. Ale lekarze? Dostaje powiedzmy te 2,500 na miesiąc, ale pracuje przykładowo w szpitalu, prywatnym gabinecie i w przychodni. I mało zarabia? Weź nie gadaj...
Cytuj:
Ciekawy jestem, czy byloby stac cie na oplacenie kosztownej operacji czy zabiegu typu chemioterapia. Nie mowiac juz o takich blahych sprawach dla biednego cukrzyka, jak wydanie 500zl miesiecznie na pompe insulinowa.
Tak byłoby mnie stać, bo zamiast teraz płacić podatków wysokich, mógłbym sobie te pieniądze odkładać i później miałbym z czego zapłacić.

A co mi teraz służba zdrowia daje? Nic. Podam przykład: Mój tata całe życie płaci podatki, a teraz gdy miał iść 1st raz w swoim życiu do szpitala i skorzystać z naszej służby zdrowia, usłyszał przyjemne słowa: "Najbliższy termin, kiedy możemy pana przyjąć jest za 6 miesięcy". Skończyło się na tym, że musiał iść do prywatnej kliniki i jakoś te płacenie podatków nic nie dało.
Rohas jest offline   Odpowiedz z Cytatem