Zobacz pojedynczy post
stary 16-04-2008, 19:06   #149
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Stan: Na Emeryturze
Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Cytuj:
Czyli sie ucze cale studia, a potem zapierdzielam 20h/dobe, zeby zarabiac odpowiednio do mojej wiedzy i zawodu? Dlaczego lekarz, ktory cale zycie sie uczy, odpowiada za czyjes zycie - zarabia psie pieniadze w porownaniu do np adwokata?
Bo sam sobie wybrał taki zawód/kierunek studiów? 20h dziennie pracuje, a jak ma np. nocny dyżur, to zastanawiałeś się ile z tego prześpi? Pomyśl nad tym. A to, że odpowiada za czyjeś życie, to już był jak pisałem jego świadomy wybór - nikt mu lekarzem zostać nie kazał.
Cytuj:
Dobra, sluzba zdrowia jest prywatna i w 100% platna, odkladasz duzo i za 3 miesiace dowiadujesz sie, ze masz raka. I albo zbierasz po calej rodzinie (bo nie wydaje mi sie, zebys uzbieral w 3 miesiace tak duze pieniadze) , albo zdychasz.
W moim przypadku? Już bym się pojednywał z Bogiem przed śmiercią ;-) Zachorowałem - widocznie tak miało być ;-)
Cytuj:
Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc. Ciekawe, czy ludzi o emeryturach wynoszacych 600zl byloby w ogole stac na cokolwiek innego niz wizyta u internisty. Ponadto - podany przez ciebie przyklad nie jest wina tego, ze sluzba zdrowia jest publiczna. Winne sa zle zalozenia i zla organizacja NFZ.
No fakt, ich pewnie nie stać. No ale jak pisałeś - wina złej organizacji NFZ.
Rohas jest offline   Odpowiedz z Cytatem