Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krajzel
Hahaha ale macie tematy, nie mogę. Z tego co wiem do 16 prokurator także nie radze xDD Lepiej w tibię popykać albo z dziewczyną na lody pójść . Ehh ta dzisiejsza młodzież...
|
Dla twojej informacji, wręcz przeciwnie, i granicą jest dzień ukończenia 15 lat, ale o tym na tym forum wolę nie wspominać...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohas
A co mi teraz służba zdrowia daje? Nic. Podam przykład: Mój tata całe życie płaci podatki, a teraz gdy miał iść 1st raz w swoim życiu do szpitala i skorzystać z naszej służby zdrowia, usłyszał przyjemne słowa: "Najbliższy termin, kiedy możemy pana przyjąć jest za 6 miesięcy". Skończyło się na tym, że musiał iść do prywatnej kliniki i jakoś te płacenie podatków nic nie dało.
|
To się wszystko obija o reformę NFZtu która jest nam cholernie potrzebna...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohas
Bo sam sobie wybrał taki zawód/kierunek studiów? 20h dziennie pracuje, a jak ma np. nocny dyżur, to zastanawiałeś się ile z tego prześpi? Pomyśl nad tym. A to, że odpowiada za czyjeś życie, to już był jak pisałem jego świadomy wybór - nikt mu lekarzem zostać nie kazał.
|
Tia, idąc twoim tokiem myślenia cieszmy się, że mamy tych lekarzy... Zawód ten jest nie doceniany i tyle...
@Spider: socjal-liberalizm, jak dobrze ogarniam takie sformułowanie istnieje... rozumiem dążenie do własnych korzyści ale kraj nie opiera się na pojedynczych osobach ale na całym narodzie i po prostu wypada by choć w części ten kraj wspomagać...